- Gru 22, 2004
- 5,158
- 531
- 113
mirabbelka @ 25 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=969722prawda ze rewelacja ?
w międzyczasie zrobiłam ju 2 inne wersje na zaczynie kieleckim. Jeden orkiszowy drugi rosyjsko-kielecki
mirabbelkokusisz przyjemnościami na kolejny weekend
(rosyjsko-kielecki to będzie chyba chleb przyjaźni...
)![]()
mirabbelka @ 29 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=971147ale sie przyczepili![]()
już jest I.wersja (wg mnie ciekawsza)Nie moglas tego wklepac wczoraj? Wieczorem nastawialam zaczyn na kielecki, dzis rano miesilam, wlasnie rosnie. A tak - sprobowalabym od razu, a nie dopiero w przyszlym tygodniu; goscie mi zjezdzaja na dlugi weekend juz dzis wieczorem...
qd
mirabbelka @ 29 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=971175no mogłaś....
Ale może w ten sposób urtatowałas honor gospodyni, podając swoja wersję juz przećwiczona a nie eksperymentując na gosciach![]()
to ciasto, z tak dużą ilościa mąki zaparzonej mimo, ze rośnie pieknie, to chleb z wyglądu nie jest porywający
Jesli pieke chleb wg mirabbelki, to moj honor gospodyni jest absolutnie niezagrozony!
Poza tym chleb jednak smakuje w buzi, a nie na wyglad...
qd z zapasami ( 2x moskiewski, 2x rosyjski, 3 x radzieckiego zolnierza, rosnie 2 x borodynski i 1 duzy kielecki)
na 4 dni gosci, jeden biwak syna z kolegami, jeden zestaw na wynos dla corki i jeszcze jeden zestaw na wywoz do dojczlandu
Boje sie, ze zabraknie...
mirabbelka @ 29 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=971147ale sie przyczepili![]()
już jest I.wersja (wg mnie ciekawsza)to może ja w najbliższy weekend![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.