Witam,
Tak sie przejmowalem ze nie rosnie, a tu dzisiaj po kolejnej dosypce (rano), to teraz patrze a on prawie ze sloika mi ucieka

nie mam 1l tylko 0,5 litra, a wiec. Jutro chyba bede musial troche mniej maki dosypac bo juz wogole ucieknie

Zastanawiam sie nad zakupem maki na
tej stronce, chodzi mi o make zytnia ta 997 (kupic ok 4kg bo minimum mozna 6kg) i myslalem o pszennej, ale jest wiele rodzajow a typu nie ma napisanego, wiec pisza tak:
1) 203 - Very Fine Ground Organic 100% Wholemeal Pastry Flour - nie ma duzych kawalkow otreb ale mniejsze sa,
2) 205 - Organic 100% Wholemeal Flour - mieszanka kanadyjsko angielska organicznej pszenicy. pisza ze to maka do wielu celow dla piekarzy chleba, lub ze to maka chlebowa (niestety juz w angielskim jest tak ze ciezko wyczuc czasem bo np przecinka nie ma), ale mysle ze to chodzi o to 1.
3) 209 - Stoneground Canadian Organic 100% Wholemeal Flour - o tej nie bede pisal bo watpie ze nawet jest sens.
4) 210 - Stoneground 100% Wholemeal Flour - uzywana przez komercyjnych piekarzy w UK, ale sie napisali

5) 216 - Extra Coarse Organic Wholemeal Flour - tradycyjna pszenna maka do robienia razowego chleba, pisza cos jeszcze ze dzieki tej mace chleb ladnie pachnie i ma ladny wzorek czy cos w tym rodzaju
No to prosze o porade, jezeli chodzi o make to mam jeszcze ta razowa zytnia 2000 ok 0,7 kg, ale z tego co widzialem to chleby bardzo ciemne wychodza a ja chce troche jasniejszy, chyba ze bede przesiewac, ale nawet nie wiem i watpie ze uzyskam z tej ilosci ok 0.5 kg. Pszenna tez mam typ 400 takze chyba zbyt niski?
Pozdrawiam.