Witam,
Dziekuje za odpowiedz, po prostu napisze do tych ludzi z tamtej stronki i sie zapytam co i jak. Taka maka zytnia typ 997 bedzie dobra na takie chleby bochenkowe?
Z tej przesianej maki robiony jest zakwas. Pachnie troche winnie, troche jak dojrzale cos, ale nie smierdzi. Rosnie wydaje mi sie ze w miare przyzwoicie, wczoraj ok 3cm podrosl i pozniej opadl dzisiaj troszke mniej, ale dostal tez mniej maki, bo by mi uciekl ze sloika, zastanawiam sie czy probowac juz piec, moze sprobuje tej proby z maka i wyrastaniem aby zobaczyc czy juz moge, ale wezme mniejsze proporcje, bo dysponuje ok 1kg maki tej przesianej i nie chce stracic zbyt wiele na nieudane proby, przynajmniej dopoki nie kupie wiecej.
A wiec poszukam jakiegos przepisu, chociaz ja wole takie bochenkowe chlebki bardziej biale niz ciemny zytni, no ale, przynajmniej bede wiedzial czego moge sie spodziewac po zakwasie.
Chcialem zytni z ziemniakami, ale tam jest chlebowa, takze chyba sprobuje tego zytniego bardzo zytniego

Pozdrowienia.
Jakby ktos przy okazji mogl albo ma albo mial zdjecie takiej maki chlebowej zytniej i moze jeszcze pszennej to prosilbym
Jezeli ktos nie chce robic offtopa, to moze byc nawet na maila koofelek@yahoo.com
Aha jeszcze jedno, mozna piec w prodizu? Niestety nie mam odpowiedniego sprzetu ze tak powiem, jedynie co do plytka blaszka, prodiz i to by bylo na tyle

pytam sie ze wzgledu na to ze ciasto musi byc bardziej plynne, a chodzi mi glownie o ta 1 probe chleba, zeby zobaczyc co wyjdzie.