neteczka
Member
- Lip 29, 2011
- 2,130
- 1
- 0
Dziunia dziękuję bardzo za odpowiedź
.
Piekę głównie chleby pszenne,nie posiadam kamienia więc rozgrzewam piekarnik do wymaganej temp,jeżeli w przepisie jest aby piec z parą to tak robię.Mam takie zwykłe srebrne blaszki w których spód chleba jest zawsze niedopieczony więc dopiekam bez foremek.Przy wyjmowaniu chleb ma ciemną,twardawo-chrupiącą skórkę.Niestety tak jak pisałam przez pół godziny.A potem flak.Początkowo myślałam że może w kuchni mam wilgotno i skórka mięknie.Zaczęłam wynosić jeszcze gorący chleb do pokoju i jest tak samo.
A może to mój piekarnik jest jakiś felerny
Ale jak nie dojdę o co chodzi to wdrożę zasadę"jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma"

Piekę głównie chleby pszenne,nie posiadam kamienia więc rozgrzewam piekarnik do wymaganej temp,jeżeli w przepisie jest aby piec z parą to tak robię.Mam takie zwykłe srebrne blaszki w których spód chleba jest zawsze niedopieczony więc dopiekam bez foremek.Przy wyjmowaniu chleb ma ciemną,twardawo-chrupiącą skórkę.Niestety tak jak pisałam przez pół godziny.A potem flak.Początkowo myślałam że może w kuchni mam wilgotno i skórka mięknie.Zaczęłam wynosić jeszcze gorący chleb do pokoju i jest tak samo.
A może to mój piekarnik jest jakiś felerny

Ale jak nie dojdę o co chodzi to wdrożę zasadę"jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma"