Chleb pszenno-żytni

kasja

Member
Sty 6, 2009
30
0
6
właśnie wyjęłam ten chlebek z piekarnika; pachnie super wyrósł też nieźle, ale niestety ma uśmiech prawie od ucha do ucha.
co może być tego przyczyną??
dump.gif

w opisie wykonania tego nie ma, ale ja zostawiłam chlebek na 45 min. do wyrośnięcia przed włożeniem go do piekarnika - może tu tkwi przyczyna jego "radości"
 

kasja

Member
Sty 6, 2009
30
0
6
udało mi się zrobić zdjęcie
DSCN1029.JPG

nie tak chyba powinien wyglądać
pomóżcie, co jest nie tak????????
 

Załączniki

  • DSCN1029.JPG
    DSCN1029.JPG
    42.5 KB · Wyświetleń: 6

Eklerek

Member
Mar 15, 2009
667
1
0

DreamDre

Member
Cze 1, 2011
1
0
0
Świetny chlebek codzienny - ja dodaję do przepisu dodatkowo 1/2 szklanki otrębów pszennych.
Ciasto jest zwarte i łatwiej formować pękate bochenki - no i ten piękny "swojski" wygląd i smak ..

Często dorzucam też do wyrabianego ciasta 1/3 szklanki prażonej cebulki. Polecam.
 

Britta

Member
Cze 20, 2016
101
0
0
Uwielbiam ten chlebek. Zawsze robię go z podwójnej porcji i dodaję trochę mielonego czarnego pieprzu. Właśnie rośnie
lecker.gif