- Wrz 3, 2007
- 299
- 0
- 0


CHLEB CODZIENNY JASNY MASZYNA CLACTRONIC BBA 2867
DANE DO WYPIEKU :
PROGRAM 1
MEDIUM (ŚREDNIO WYPIECZONY)
SMALL (MAŁY)
SKŁADNIKI:
3 ŁYŻKI STOŁOWE OLIWY (WLAĆ NA SAM DÓŁ FOREMKI)
650 g MĄKI BIAŁEJ PSZENNEJ TYP 550 (PRZESIAĆ PRZEZ SITKO)
50 g MĄKA PSZENNA TYPU 1050 (POŁĄCZYC RAZEM Z PRZESIANĄ I WSYPAĆ DO FOREMKI)
3 ŁYŻKI STOŁOWE JOGURTU NATURALNEGO
16 g/ 14 g DROŻDŻE PIEKARSKIE (ROZPUŚCIĆ W ODROBINIE LETNIEGO MLEKA Z CUKREM BRĄZOWYM) DODAĆ NA SAMYM KOŃCU
2 MAŁE MIARKI SOLI MORSKIEJ NA BOKU FOREMKI
SZCZYPTA KMINU MIELONEGO I TYMIANKU - LUB INNE
UWAGI DO PIECZENIA :
WSZYSKO WYMIESZA I UPIECZE MASZYNA,PO SYGNALE - 2 ŁYŻKI STOŁOWE SŁONECZNIKA ŁUSKANEGO ŚWIEŻEGO LUB UPRAŻONEGO NA PATELNI.
PO DRUGIM WYRABIANIU WYJĄĆ KULĘ CIASTA MOKRYMI RĘKAMI UFORMOWAĆ PONACINAĆ,
WIERZCH CIASTA POSMAROWAĆ ROZBEŁTANYM JAJKIEM,
ZROBIĆ DOWOLNĄ POSYPKĘ.
CZEKAĆ I NIE OTWIERAĆ.
PO CAŁYM PROCESIE BEZWZGLĘDNIE WYCIĄGNĄĆ Z FORMY CHLEB NA KRATKĘ BY ODPAROWAŁ.
SMACZNEGO
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: