Chlebek o smaku pumperniklowym

Nika24

Member
Wrz 13, 2004
214
0
0
Nie jest tak ciężki, bo to raczej chlebek o smaku pumpernikowym.
icon_smile.gif

Ale jest zbity i wilgotny.A wygląda tak :
chlebpprzekrj.jpg


Jak na chleb w bochenku to jest jeden chyba najcięższy jaki robiłam.
Aha, zrobiłam dokładnie wg przepisu, nie dodałam tylko łyżeczki kawy rozpuszczalnej bo nie używam
icon_smile.gif
 

jagienka

Member
Wrz 18, 2004
1,287
0
0
Niko
icon_smile.gif
Bardzo sie ciesze, ze sprobowalas i ze smakowal
icon_smile.gif
Juz wlasciwie stracilam nadzieje, ze ktos sie odwazy..... Sliczny ci wyszedl i pieknie go "udekorowalas"
icon_smile.gif

P.S. Kawa to chyba jest w nim glownie dla koloru, ale widze ze i bez niej odpowiedni kolor ci wyszedl
icon_smile.gif
icon_smile.gif
icon_smile.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Piekny,
to ja sie chyba przekonam do kakao w skladzie chleba :dump:
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,376
1,468
113
Szukając jakiejś odmiany trafiłam na ten chleb.
I zrobiłam

0603040925507co.jpg


0603040927587wj.jpg


Wyrabiałam go ręcznie i piekłam w piekarniku. W smaku jak dla mnie jest bardzo dobry, chociaż pumpernikla mi nie przypomina. ;) :lol: Po przeczytaniu wypowiedzi na jego temat, część melasy zastąpiłam miodem, ale następny zrobię bez tej zamiany, bo jest ciut za słodki. Tylko niestety trochę mi się przepiekł. Może ktoś mi podpowie (w przybliżeniu) ile czasu i w jakiej temperaturze taki chleb trzeba piec w piekarniku.