hazo
Well-known member
- Lis 13, 2005
- 9,446
- 3,167
- 113
Caritko, chleb wzorcowy!
Też sobie o nim wczoraj przypomniałam, ale nie miałam mleka i upiekłam dopiero dziś. Lubię co jakiś czas zrobić sobie dla odmiany po stale pieczonych chlebach zakwasowych z mąką żytnią - biały chleb na drożdżach.
Zawsze zastanawia mnie od czego on robi się taki żółciutki? Przecież jajek w nim nie ma. Czyżby od mleka?

Też sobie o nim wczoraj przypomniałam, ale nie miałam mleka i upiekłam dopiero dziś. Lubię co jakiś czas zrobić sobie dla odmiany po stale pieczonych chlebach zakwasowych z mąką żytnią - biały chleb na drożdżach.


Zawsze zastanawia mnie od czego on robi się taki żółciutki? Przecież jajek w nim nie ma. Czyżby od mleka?
