dorga @ 21 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1231887Mam taki rzadki dżem morelowy, używam go do smarowania aspirynek Bajaderki. Jedynie ten dla moich dzieci jest zjadliwy. Teraz zastanawiam się, czy ta konsystencja nie powinna być jakaś twardsza.Nie musi być twardsza - smarowałam rzadkimi powidłami i też jest ok tylko niewiele można posmarować bo wypływa, ale to jest wystarczająca ilość żeby ciastko skleić, nadmiar wilgoci ciasteczko wchłonie i będzie jeszcze bardziej mięciutkie, rozpływające się w buzi.
Joanno, Margot dziękuję![]()
Cieszę się że kogoś zachęciłamkto te ciasteczka zna wie że pyszne - kto nie zna naprawdę zachęcam spróbujcie bo są tego warte - czy to na samym maśle czy pół na pół z margaryną ( mnie ona zupełnie nie przeszkadza, daję zawsze palmę z murzynkiem i nie ma jak dla mnie żadnych sztucznych zapachów - no ale jak kto lubi )![]()
Ja niczym tych ciasteczek nie "perfumuję" wystarczy mi ich naturalny zapach i smak, po korzennych pierniczkach aż się chce czegoś łagodnego w smakumama takie robiła i ja robię tak samo - czyli znowu smaki dzieciństwa - każdy ma swoje![]()
![]()
PS
Ciasteczka są najlepsze takie leciutko zrumienione, jak się je przypiecze zbytnio stają się gorzkawe i o wiele mniej smaczne - pilnować piekarnika!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.