Xavierka
Member
- Lip 13, 2009
- 137
- 0
- 0
ewa1203 @ 17 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1063395a czy włożenia ciasta na jakieś pół godziny do lodówki (albo zostawienie go na dworzewpłynie jakoś negatywnie na ciasteczka? bo mi sie każde ciasteczka ze szprycy rozplywaja i pomyslałam, że może jak bedą dobrze schlodzone to wyjdą... co myślicie? jutro chce się za nie zabrac
Jeżeli ciasteczka ze szprycy Ci sie rozpływają to będziesz miała KLAPĘ i mrożenie nic nie pomoże.![]()
Musisz dodać do masła tyle mąki w czasie mieszania aby masa była dosyć zbita, a przy formowaniu szprycą, (przepraszam że to drastycznie zabrzmi) ale mają Cię trochę boleć ręce, bo masa jest dosyć mączasta.
Ostatnią edycję dokonał moderator: