Akulka
Member
- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
Cynamonna @ 3 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=712259Jak właściwie to ciasto smakuje?... Pienikowo trochę? Do czego je porównać?Nie da sie porównaćSmakuje miodowo - niebiańsko![]()
![]()
Cynamonna @ 3 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=712259Jak właściwie to ciasto smakuje?... Pienikowo trochę? Do czego je porównać?Nie da sie porównaćSmakuje miodowo - niebiańsko![]()
![]()
h-elen @ 22 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=719449Krystyno9 a ja nie widzę tej śnieżnobiałej śmietany...
a gdzie miałabyś ją widzieć ?
W swojej roladzie czy jej, bo nie za bardzo kumam ?![]()
h-elen @ 22 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=719449Krystyno9 a ja nie widzę tej śnieżnobiałej śmietany...
Niestety, nie mam aparatu cyfrowego, więc zdjęcia nie będzie.
Wiórki dałam do śmietany, tak coś ok. 1/2 godziny wcześniej przed pieczeniem ciasta. Pewnie one trochę nasiąkły śmietaną, a już na pewno zagęściły ją i dlatego nie cała śmietana wsiąkła w ciasto, lecz zostawiła białą, wyraźną warstwę.
olcieek @ 22 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=719544Może za mało lejecie czy co ? : pJak nalewam wiecej to mi wylazi bokiem, ciasta, nie moimCiasto popelnilam wczoraj, znowu. Z podstawowej porcji zrobilam na 2 blachach, takich +- 20x40 cm, zeby cieniutkie bylo. Zwinelam dwie rolady dosc cienkie. Potrzebne mi byly takie w rozmiarze "do reki", nie na talerzyk. Jedna zwijalam z jogurtem, a druga z serkiem o konsystencji mascarpone, wymieszanym z jogurtem i odrobina wanilii.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.