iwona44 @ 20 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=693962Moje kochane,weżcie też jeden drobny szczegół pod uwagę piekarniki mają różne rozmiary,zatem i blachy na wyposażeniu też są różne...Iwonko to tez dlatego podałam wymiary standardowej blachy z piekarnika, bo mam taka jaką miała moja mama, mają znajome - możliwe że w nowych piekarnikach te wymiary są inne stąd róznice. Trzeba sobie porównać i zdecydować samemu czy z połowy porcji piec czy inaczej.
Cinka @ 20 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=694022Iwonko to tez dlatego podałam wymiary standardowej blachy z piekarnika, bo mam taka jaką miała moja mama, mają znajome - możliwe że w nowych piekarnikach te wymiary są inne stąd róznice. Trzeba sobie porównać i zdecydować samemu czy z połowy porcji piec czy inaczej.No właśnie kochana,trzeba porównać i ostatecznie samemu zadecydować,co też i ja zazwyczaj robię,owszem bardzo przydatne jest podawanie wymiarów bo to szalenie ułatwia sprawę,gorzej jak takowego się nie posiada,wtedy trzeba pokombinować ,ale mniejsza z tym bo i tak w życiu jak i w kuchni często trzeba improwizować![]()
Olciek - a jak ty zwijasz z tym papierem i kiedy? zwinker.gif przeciez tę roladę zwija się tylko raz - juz posmarowaną śmietaną, jeszcze gorącą zwija się od razu na gotowo - bez papieru.
Nad tym samym zastanowiłam się????![]()
![]()
olcieek @ 26 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=696442Niedokładnie się wyraziłam.
Ja po prostu zwijam na papierze. Ciasto samo mi odchodzi. Jak zawinę brzeg to później pomagam nim sobie rolując to ciepnięte.
Jasno napisałam czy niezbyt ?Nooo to jest różnica zasadnicza zwijanie NA papierze a zwijanie Z papierem![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.