karotka1203
Member
- Maj 31, 2008
- 12
- 0
- 0
jako że obiecałam napisać jak tam moja roladka po paru dniach w puszce,no to pisze... ogolnie to ciasto dobre, ale nie powaliło mnie, co chyba jest moją winą, bo pozmieniałam składniki troche (dokładnie rodzaj) i chyba faktycznie 9%śmietana nie jest odpowiednia bo ciasto zrobilo sie takie klejące i niesmakowe... ale zeby sie roladka nie zepsuła to zrobiłam mały eksperyment... pokroiłam w plasterki i na blache do piekarnika... roladki troszke sie przyrumieniły i ciasto wyschło no i w efekcie wszyscy się zajadali... pozostałą część ciasta obsmarowalam delikatnie rozpuszczoną nutella i wyszło mmmm... zdjęcie poniżej... na pewno jest wróce do przepisu przed świętami, ale to juz na 100% wg składników podanych przez autorke
pozdrowienia
patrząc na zdjęcia to dochodze do wniosku, że za jasne ciasto mi wyszło, i nastepnym razem potrzymie dłużej w piekarniku
Dziewczyną dzieki za przepisy na krem :*
pozdrowienia


patrząc na zdjęcia to dochodze do wniosku, że za jasne ciasto mi wyszło, i nastepnym razem potrzymie dłużej w piekarniku
Dziewczyną dzieki za przepisy na krem :*