Gucio
Well-known member
- Kwi 2, 2007
- 2,234
- 2,237
- 113
Skusiłam się dzisiaj i ja na to ciasto - nie ukrywam, że zachęciły mnie komentarze.
Nie miałam z nim żadnego problemu podczas wyrabiania , ciasto pięknie rosło podczas pieczenia i rzeczywiście w ostatnich minutach nabrało kolorów. Dałam o 1 łyżkę miodu mniej, jak również użyłam cukru tak o 1/5 mniej niż w przepisie.
Od papieru również pięknie odchodziło! Gorące posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, na to serek homogenizowany z około 1 łyżką soku z cytryny i posypałam prażonymi płatkami migdałów. Z rolowaniem ciasta również nie było problemów - w jednym miejscu mi tylko delikatnie pękło.
Ciasto jest przepyszne
a do tego wspaniały zapach. Na zdjęciach wygląda na jasne , w rzeczywistości jest ciemniejsze ( zdjęcia robione przed chwilą ) . Jestem
ciekawa, jakie będzie w smaku jutro - póki co siedzi w lodówce!
Dziękujemy za wspaniały przepis
Na pewno pojawi się jeszcze nie raz na naszym stole

Nie miałam z nim żadnego problemu podczas wyrabiania , ciasto pięknie rosło podczas pieczenia i rzeczywiście w ostatnich minutach nabrało kolorów. Dałam o 1 łyżkę miodu mniej, jak również użyłam cukru tak o 1/5 mniej niż w przepisie.
Od papieru również pięknie odchodziło! Gorące posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, na to serek homogenizowany z około 1 łyżką soku z cytryny i posypałam prażonymi płatkami migdałów. Z rolowaniem ciasta również nie było problemów - w jednym miejscu mi tylko delikatnie pękło.
Ciasto jest przepyszne

Dziękujemy za wspaniały przepis

Na pewno pojawi się jeszcze nie raz na naszym stole