Ciasto pijana śliwka

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Czy mam nasączyć biszkopt tą czystą wódencją? Nie będzie ciutkę za mocne? Może by tak z herbatką rozciapciać, żeby mi się towarzystwo nie pospijało ciastem? 8)
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
No to nie rozcieńczę, skoro ciężarna mówi, że nie siekiera :mrgreen:
Jeszcze jedno pytanie- czy do owcowej polewy używa się słodkiej czy zwykłej smietany?

Polewa mi nie zastygła, lepi się cały czas :roll:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
maravilla witamy!! przesmacznie wyglądające ciacho Ci wyszło
icon_razz.gif
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Zapomniałam napisać, że ciasto było przepyszne i zostało wrąbane przez rodzinę z głośnym ciamkaniem. Musiałam rozcieńczyć jednak tę wódkę, bo było jej po prostu za mało (biszkopt upiekłam w dużej tortownicy)- dodałam mocnej herbaty, ale niedużo- może 1/4 szklanki.
Nie przeszkadzało nawet to, ze polewa nie zastygła i miała konsystencję gumy :lol: Krem był cudowny :mniam:
Biszkopt upiekłam z wuzetkowego przepisu AgusiH.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Śliwki mam z nalewki a mama ma w niedziele imieniny...
gruebel_2.gif


Chyba nie muszę mówić co będę piekła
icon_mrgreen.gif

mniam.gif
 

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
katka ja zawsze robię w blaszce 36 na 24 cm. myślę że możesz też zrobić w tortownicy
icon_biggrin.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy