Maraa @ 25 Sep 2008 napisał:
Dziękuje Caritko![]()
A ten serek to chyba taki był przez to, że wrzuciłam go od razu z kubka do miski od malaksera i nie odlewając tej serwatki co sie zbiera czasami na dnie. Normalnie wylewał się ze szprycy sam. Ale nastepnym razem będę mądrzejsza
Ewusiek - piękne te poduszki w twoim wykonaniu? Jakiego serka użyłaś?
olcieek @ 25 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755512kurka czyli to trzeba wyciskać paseczki ?
to dlaczego ja próbowałam wyciskać kwadraty z masy serowej ?
bo nie przeczytalas calego watku![]()
nie Ty jedna pomyslalas o kwadratach ale my tu zostalysmy uswiadomione![]()
olcieek @ 25 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755512kurka czyli to trzeba wyciskać paseczki ?
to dlaczego ja próbowałam wyciskać kwadraty z masy serowej ?![]()
![]()
Olcieek![]()
aaricia @ 26 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755857Poza tym może w tej fazie pierwszej kiedy się uciera żółtka z cukrem wartałoby użyć cukru drobnego?
Można, na pewno by to nie zaszkodziło. Ja dodałam normalny cukier ( akurat nie miałam wtedy tego drobnego, do pieczenia) ale bardzo ładnie się rozpuścił w żółtkach.
Azazelle @ 26 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755777Robiłam i ja![]()
Dla mnie w przepisie trochę za dużo budyniu do sera, następnym razem dam połowę. Bardzo fajne to kakaowe ciasto, delikatne jak puszek
i dlatego ja dawałam więcej sera a nie budyniutylko jak będę robić kolejny raz to obetnę budyń bo w końcu zrobię linie z sera a nie kwadraty
xD![]()
Ja właściwie robię to ciasto na opak i też wychodzi - jestem b. zdziwiona że takie puszyste, mięciutkie, wyrośnięte - ah ^^
Najpierw ubijam białka prawie z całym cukrem (no gdzieś 3/4), potem oddzielnie żółtka na szybkich obrotach z resztą cukru (jak się doda trochę 'twardego' białka to się szybciej ubija). Dwie minuty i mam puszysty, kremowej barwy kogel mogel
Do niego woda w ilości 3/4 szkl i woda 1/4 szkl.![]()
Dodaje takie płynne do białka ubitego, a potem lekko do tego mąkę z kakao.
Ser do tej pory był w 'kupkach', teraz spróbuję wycisnąć paseczki![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.