Mała_Mi @ 5 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=759597Zrobiłam i ja - w mniejszej blaszce, celowo, bo nie lubię za cienkich ciast. Wyszło bardzo smaczne![]()
Pokaż załącznik 33362i bardzo smacznie wyglądai jaki talerzyk ładny.![]()
tak zachwalacie to ciasto, że ja już sobie obiecałam, że przy najbliższym powrocie do domu je upiekę. już nawet zapowiedziałam mamie, że będą poduszkibo tutaj w studenckim mieszkaniu mam piekarnik, ale póki co mam pewne obawy przed jego używaniem. zresztą nie miałby kto tego ciasta jeśc, a ja sama z całą blachą raczej bym sobie nie poradziła.![]()
asieja @ 7 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=760095zresztą nie miałby kto tego ciasta jeśc, a ja sama z całą blachą raczej bym sobie nie poradziła.Znając studentów, nie byłoby większego problemu z pozbyciem się czegokolwiek jadalnego, a co dopiero takiego ciasta...![]()
tabako @ 5 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=759441Caritko, dziękuję za wyrazy podziwu ;D Moja Mama jest osobą niepiekącą (oprócz jednego sernika i ciasta z truskawkami), więc znudziło mi się czekanie na coś nowego i sama wzięłam się do roboty xD jak tylko Mama wróci z wycieczki i przywiezie aparat, to zarzucę zdjęcia poduszek numer 2- podobno wśród wycieczkowych koleżanek Mamy zdjęcia zrobiły furorę i już proszą o przepis.
-Czyli, ze za drugim razem Ci wyszlo?![]()
Super- czekam na zdjecia![]()
Cinko, Mala_Mi- tak bardzo sie ciesze, ze Wam smakowalo![]()
Dziekuje :![]()
(Mala_Mi- slicznie Ci wyszlo)![]()
Lud_ @ 7 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=760247Znając studentów, nie byłoby większego problemu z pozbyciem się czegokolwiek jadalnego, a co dopiero takiego ciasta...
No wlasnie![]()
![]()
elkunia @ 10 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761457ciasto bardzo dobre, w szczególności przepis na ciasto kakaowe jest super, dawno czegoś takiego szukałam
To wielki komplementDziekuje![]()
![]()
iwki @ 10 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761520no to i ja dopisze sie do zwolennikow tego ciacha, jest pychaJa cieeeeee, ale Ci pieknie wyszlo! - I jakie rowniotkie![]()
![]()
![]()
Joanna @ 12 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761925Bardzo dekoracyjne to ciasto.
Zastanawiam się, czy można w nim zastąpić kakao czekoladą....
Nie lubię kakaowych ciast, a to mnie kusi swoją niepowtarzalną urodą...
Joanno, szczerze mowiac nie mam pojecia.
Czekoladowych ciast raczej nie pieke. (chyba jeszcze nigdy nie robilam- polewa czekoladowa sie nie liczy, prawda?
)![]()
Jakos zawsze "wybieraja mi" sie ciasta kakaowei nie mam doswiadczenia z czekolada w ciescie- chyba, ze ciasto z kawalkami czekolady![]()
![]()
-ale nie o to Ci pewnie chodzi...
Trudno mi powiedziec.
Daj prosze znac, jesli skusisz sie na zamiane. Jestem bardzo ciekawa czy sie da i co z tego wyjdzie![]()
joannas @ 12 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=761985I przyszła kolej na mnie. Mam zamiar sie do niej zabrac pod wieczór. Oby mi tylko masa serowa nie zaginęła w celuściach masy kakaowej.
... no! oby...
![]()
![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.