witek
Member
- Cze 21, 2007
- 6,114
- 0
- 0
witek @ 25 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=547398widelec???Co powszechnie wiadomo, jestem Snoopy- miłośniczką (nie maniaczką, bo się trzymam w ryzach)![]()
Sinistra @ 26 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=547445Co powszechnie wiadomo, jestem Snoopy- miłośniczkątak przypuszczałem, z widelcem to tylko żart![]()
Sini, nie uważasz, że czas zmienić ten malutki opisik? Strasznie mnie wkurza![]()
Sinistra @ 25 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=547379Wiadomo na co zwrócę uwagę![]()
Gdzie kupiłaś?Talerzyki - wieki temu w Tesco - można było kupować i talerzyki, i miseczki, i kubeczki. Cała seria. Nasze się już niestety "kończą" - Zulka jakoś ostatnio bardzo pracowita...
Akulka @ 29 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=571294Caritko, przepięknie ci ciasto wyszło, az ślinianki zaczęły mi pracować![]()
Hm, gruszki mam w domu, tak smutno leżą
......
Dziekuje Akulko![]()
![]()
Zrob- mysle, ze nie pozalujesz![]()
![]()
bahomet @ 29 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=571389Caritko piekne ci wyszlo, az mi smaka narobilas...
Dziekuje![]()
![]()
Zdaje mi sie, ze za niedlugo zrobie powtorke, bo jest na prawde pyszne![]()
![]()
Joanna @ 3 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=575273Moje było ze śliwkami. Badzo smaczne i długo utrzymujące świeżość.
Tylko o mały włos nie dodałabym proszku do pieczenia...Uratowało mnie doświadczenie..![]()
Pokaż załącznik 16976
Piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, więc nie jest za wysokie.joanno dobrze wiedziec ze polskie sliwki nie namaczaja za bardzo ciasta, bo te tutejsze sa jednak za wodniste. a z proszkiem do pieczenia to moja wina, ale ze dorobilam sie funkcji zmien ide dopisac coby nikomu nie umknelo![]()
bahomet @ 3 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=575291joanno dobrze wiedziec ze polskie sliwki nie namaczaja za bardzo ciasta, bo te tutejsze sa jednak za wodniste. a z proszkiem do pieczenia to moja wina, ale ze dorobilam sie funkcji zmien ide dopisac coby nikomu nie umknelo
Śliwki pokroiłam w paski, aby wydawały się lżejsze, ale i tak trochę opadły. Użyłam węgierek, bo faktycznie te wszystkie duże węgierkopodobne śliwki są zbyt soczyste do takich wypieków.
Za korektę dziękuję w imieniu swoim i przyszłych, równie jak ja gapowatych użytkowników..![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.