Ciasto z owocami

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
witek @ 25 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=547398widelec???
Co powszechnie wiadomo, jestem Snoopy- miłośniczką (nie maniaczką, bo się trzymam w ryzach
icon_mrgreen.gif
)
 

eirl

Member
Lip 24, 2007
108
0
0
Ja zrobiłam z jabłkami i choć one były nie za słodkie to przychylam się do opcji zmniejszenia ilości cukru np.do 8 łyżek. Poza tym z cukru kryształu fajne dziurki zrobiły się na wierzchu
icon_exclaim.gif
a ja to już prawie go nie używam do wypieków ale skoro miał być no to był. Szybciutko się zrobilo.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

MariaD-K

Member
Sie 25, 2007
1
0
0
Zrobiłam to ciasto z jeżynami w żaroodpornym naczyniu. Wyszło naprawdę super, polecam.
DSC00804.jpg
 

Załączniki

  • DSC00804.jpg
    DSC00804.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 23

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Pyyycha to ciasto! Super
daumen.gif

I rzeczywiscie bardzo szybko sie robi- dluzej zajelo mi obieranie i krojenie jablek
icon_mrgreen.gif

Bardzo slicznie dziekuje za przepis,
bussi.gif
cvety.gif
- ktory polecam z czystym sumieniem
icon_wink.gif

Aha...- i przepis wchodzi na stale
icon_lol.gif

Dziekuje, Bahomet
anbetung.gif


PICT0009.JPG

PICT0022.JPG
 

Załączniki

  • PICT0009.JPG
    PICT0009.JPG
    85.6 KB · Wyświetleń: 23
  • PICT0022.JPG
    PICT0022.JPG
    71.1 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Caritko, przepięknie ci ciasto wyszło, az ślinianki zaczęły mi pracować
lecker.gif

Hm, gruszki mam w domu, tak smutno leżą
gruebel_2.gif
fiesgrins.gif
......
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,176
3,431
113
Moje było ze śliwkami. Badzo smaczne i długo utrzymujące świeżość.
Tylko o mały włos nie dodałabym proszku do pieczenia...Uratowało mnie doświadczenie..
icon_smile.gif

ciasto_ze__liwkami_wg_bahomet.jpg
Piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, więc nie jest za wysokie.
 

Załączniki

  • ciasto_ze__liwkami_wg_bahomet.jpg
    ciasto_ze__liwkami_wg_bahomet.jpg
    28.5 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
Joanna @ 3 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=575273Moje było ze śliwkami. Badzo smaczne i długo utrzymujące świeżość.
Tylko o mały włos nie dodałabym proszku do pieczenia...Uratowało mnie doświadczenie..
icon_smile.gif

Pokaż załącznik 16976
Piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm, więc nie jest za wysokie.
joanno dobrze wiedziec ze polskie sliwki nie namaczaja za bardzo ciasta, bo te tutejsze sa jednak za wodniste. a z proszkiem do pieczenia to moja wina, ale ze dorobilam sie funkcji zmien ide dopisac coby nikomu nie umknelo
icon_wink.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,176
3,431
113
bahomet @ 3 Sep 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=575291joanno dobrze wiedziec ze polskie sliwki nie namaczaja za bardzo ciasta, bo te tutejsze sa jednak za wodniste. a z proszkiem do pieczenia to moja wina, ale ze dorobilam sie funkcji zmien ide dopisac coby nikomu nie umknelo
icon_wink.gif
Śliwki pokroiłam w paski, aby wydawały się lżejsze, ale i tak trochę opadły. Użyłam węgierek, bo faktycznie te wszystkie duże węgierkopodobne śliwki są zbyt soczyste do takich wypieków.
Za korektę dziękuję w imieniu swoim i przyszłych, równie jak ja gapowatych użytkowników..
icon_smile.gif
icon_wink.gif
anbetung.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

eirl

Member
Lip 24, 2007
108
0
0
To ciasto weszło na stałe do kanonu ulubionych, nie jest suche jak biszkopt i różne owocki można dać, co się ma pod ręką. Ostatnio robiłam nawet dwa pod rząd, na specjalne zamówienie.
icon_mrgreen.gif