Ciasto z rabarbarem i truskawkami

mary105

Member
Maj 9, 2010
6
0
0
Moje pierwsze ciasto z tego forum
icon_smile.gif
Pycha
icon_smile.gif

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,234
2,237
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Już dwa razy w tym roku piekłam to ciasto i jest chyba, póki co, na pierwszym miejscu wśród ciast z rabarbarem. Świetne połączenie cieniutkiego kruchego spodu, mocno kwaskowatego nadzienia i wysokiej pianki na wierzchu. Czekam jeszcze na truskawki w normalnej cenie i wtedy wypróbuję z mieszanką, bo teraz z samym rabarbarem robiłam. Aha, zamiast mąki dodaję do masy dwa budynie waniliowe lub śmietankowe.

madziawoj

Member
Lut 27, 2008
245
0
16
Upiekłam to ciasto już czwarty raz. Zawsze cieszy się duzym powodzeniem i zawsze szybko znika. Połączenie truskawek i rabarbaru jest naprawdę wysmienite.
truskawkowe.jpg

Załączniki

• truskawkowe.jpg
    truskawkowe.jpg
    36.1 KB · Wyświetleń: 16

Aniool

Member
Maj 15, 2011
1
0
0
GENIALNE!!!!
freu.gif

Nie mogę się od niego oderwać...chociaż piana mi strasznie opadła, i zrobiła się gumowa warstwa ale smak jest obłędny, tak niesamowity, że może się to dla mnie źle skończyć...(jem gorący placek...) Zdecydowanie dodaję do ulubionych przepisów!!!!! Bardzo, bardzo dziękuję za ten przepis!

klara76

Member
Gru 21, 2010
5
0
0
dzisiaj piekłam je po raz pierwszy, właśnie się studzi w kuchni, jeszcze go nie próbowałam - dopóki go nie ruszę jest szansa, że dotrwa do jutra (inaczej mój mąż zje wszystko) i mamy będą miały słodki prezent z okazji minionego Dnia Matki

stefa

Member
Kwi 12, 2006
31
0
0
Zrobiłam dziś to ciasto. Wnętrze wyszło mi troszkę zbyt cierpkie, ale dałam tylko szklankę cukru. Następnym razem będę się trzymać przepisu
icon_smile.gif
Ogólnie bardzo dobre. Pianka mi wyszła genialna ;)

aneea

Member
Gru 22, 2006
14
0
0
Robiłam wczoraj wieczorem pierwszy raz, dzisiaj zostały już po nim okruszki.
Super!
Dzisiaj powtórka, ale z budyniem zamiast mąki, jak pisała Dziunia i z kruszonką zamiast pianki.
Będzie wyżerka
icon_smile.gif
mniam!

agal

Member
Sie 24, 2007
15
0
0
robiła wiele razy i już w połowie blaszki mam ochotę piec kolejne. Tylko ta beza coś mi ostatnio opada i patrzę z zazdrością na tą na Waszych fotkach

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy