Bellefleur @ 9 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=863278A co zrobic zeby piana nie opadala, bo moja po wyjeciu z piekarnika nie ma nawet 1cm, a jak podgladam w piekarniku to rosnie, ze ho ho! a potem az serce sie kraje jak robi sie taki platfus ...
a wyciągasz ciasto zaraz po upieczeniu?
Kasiula_bittersweet @ 9 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=863293a wyciągasz ciasto zaraz po upieczeniu?Nie wyciagam, czekam grzecznie az ostygnie troche w polotwartym piekarniku. Źle robię?
Bellefleur @ 10 Jun 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=863579Nie wyciagam, czekam grzecznie az ostygnie troche w polotwartym piekarniku. Źle robię?hmm... chyba właśnie dobrze![]()
rabarbar kupiony, truskawki są, chyba czas znowu na ciasto![]()
marcia77 @ 3 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=939926Witam czy można dodać choc w połowie mąke razową?Czy spód jest taki ,ze sie nie rozkruszy ,bo musze pokroic na kawałki i podac na paterze?nie ryzykowałabym,
dół ciasta jest bardzo kruchy i sypiący a dodatek razowej mąki spowodować może że, się cały posypie podczas próby wyjmowania porcji z blaszki
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.