- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
Nieco zmodyfikowany przepis Ainsleya Harriota
Ciecierzyce z puszki podgrzac na oliwie
Łyzeczkę musztardy gruboziarnistej wymieszać z 1 łyzką octu winnego , ubijać lekko stopniowo dodając 4 łyzki oliwy
Sos wlac na patelnię z ciecierzycą, wkroić 1 nieduzą czerwoną cebule, wcisnąc 1 – 2 ząbki czosnku dodac posiekanej natki. Doprawić. Podgrzać. Jeść.
Ciecierzyce z puszki podgrzac na oliwie
Łyzeczkę musztardy gruboziarnistej wymieszać z 1 łyzką octu winnego , ubijać lekko stopniowo dodając 4 łyzki oliwy
Sos wlac na patelnię z ciecierzycą, wkroić 1 nieduzą czerwoną cebule, wcisnąc 1 – 2 ząbki czosnku dodac posiekanej natki. Doprawić. Podgrzać. Jeść.