Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
katarzyna1983 @ 14 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1003091torciska wszystkie cudowne
a ten Joanko bardzo mi przypadl do gustu bo jest
- pietrowy
- i bajecznie kolorowy
Czy moge prosic o opis z czego sie sklada
icon_smile.gif
i jaka technika wykonania/ozdabiania/posadzania
jeszcze raz: slicznosci CZARUJECIE
icon_smile.gif
Wielkie dzięki
anbetung.gif
i przepraszam, że tak długo czekałaś na odpowiedź, ale czasami siła wyzsza
icon_mrgreen.gif

W większosci moje torty to biszkopt klasyczny, nasaczony ponczem, przełożony bitą smietaną lub masą maślaną, czekoladową lub budyniową. Czasami przekładam masą zebrę lub biszkopt z kisielu. Ozdoby z masy cukrowej-oczywiście przepis z Cina. Obłożenie rurki bez nadzienia. Obwiazuję wstążką żeby było bardziej "prezentowo".
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania pisz postaram się wszystko wyjaśnić.
wink.gif
 

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
dzieki Joanno
icon_smile.gif
od piatku nastepnego bede cwiczyc z masami cukrowymi itp. zobaczymy co wyjdzie
icon_smile.gif
wiec pytania na pewno sie beda pojawiac
icon_smile.gif
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Witam.
Przedstawiam moja ostatnia kreacje i chyba naprawde ostatnia przynajmniej do konca lata.
Betty Boop tort na 50 lecie.
 

Załączniki

  • Betty_boop_cake_002.jpg
    Betty_boop_cake_002.jpg
    3.1 MB · Wyświetleń: 0
  • Betty_boop_cake_004.jpg
    Betty_boop_cake_004.jpg
    2.9 MB · Wyświetleń: 0

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
No i doczekałysmy sie współczesnej wersji Pani Twardowskiej!!
Chylę czolo...przed precyzją!
 

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Roman jak zwykle zaskakujesz perfekcją. Cudo. Jak ty to wycinasz? Mi zaczynają ręce drżeć jak patrzę na te idealnie wycięte elementy.
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Witam,
Dziekuje za pochwaly i chylę czoła dla wszystkich czlonkow tego forum
anbetung.gif

Jesli chodzi o precyzje to jak mowi moj maz mam za duzo czasu i zabawiam sie
dekoracje tortow ha ha ha. Jesli chodzi o wycinanie elementow to wycinam poszczegolne
czesci i ukladam w calosc.A zeby wszystlo wygladalo ladnie i jednolito zanim dam
dekoracje na tort uzywam pare z czajnika co daje polysk i wyrownuje niedociagniecia.
Pozkrawiam.
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Roman super !
A co do pary z czajnika to jak któregoś razu potrzymałam nad parą motylka to mi odleciał .....a raczej odpłynął tzn. rozpłynął się. Przedobrzyłam
rofl.gif
 

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
A z jakiej to jest masy? Ja nad parę z czajnika brałam nie motylka jak Joanna, a kwiatka i bardzo szybko mi zwiądł ( tzn. też spłynął)
denknach.gif
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Oh,jaka szkoda ze kwiatuszek zwiadl a motylek odleciał ....mysle ze trzeba to robic bardzo delikatnie.
A przepis na mase jest taki;
Marshmallow Fondant
1/2 kg marshmallows
1 kg cukru pudru
1/2 szklanki crisco
2 lyzki wody
 

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Juz się dowiedziałam że crisco to tłuszcz roślinny, tylko czemu on jest zwsiązany z branżą erotyczną
gruebel_2.gif
rofl.gif

I czy możnaby go czymś zastąpić??
A czy tą masę można trochę czasu przechować, nie twardnieje zbyt szybko?
 

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
chachu @ 21 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1006052Juz się dowiedziałam że crisco to tłuszcz roślinny, tylko czemu on jest zwsiązany z branżą erotyczną
gruebel_2.gif
rofl.gif

I czy możnaby go czymś zastąpić??
A czy tą masę można trochę czasu przechować, nie twardnieje zbyt szybko?
chachu gdzie ty to wynalazlas ze crisco jest zwsiazany z branza erotyczna? ha ha, moze dlatego ze jest sliskie?
rofl.gif

nie mam pojecia czym mozna zastopic crisco w polsce? moze smalec bo crisco wyglada identycznieje jak smalec
chociaz jest tluszczem roslinnym.Masa mie twardnieje tak sybko ale trzeba dobrze owinac w plastik i trzymac w
lodowce.
 

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Roman @ 22 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1006716chachu gdzie ty to wynalazlas ze crisco jest zwsiazany z branza erotyczna? ha ha, moze dlatego ze jest sliskie?
rofl.gif

nie mam pojecia czym mozna zastopic crisco w polsce? moze smalec bo crisco wyglada identycznieje jak smalec
chociaz jest tluszczem roslinnym.Masa mie twardnieje tak sybko ale trzeba dobrze owinac w plastik i trzymac w
lodowce.
A bardzo proszę
,,Wpływa na trwałość zabawek wykonanych z gumy.
Nie nadaje się do stosownia z prezerwtywami lateksowymi. ,,
Wystarczy wpisać w google cristo i wychodzą różne takie np. masaż prostaty
icon_eek.gif
zabawki erotyczne.
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Roman @ 22 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1006716:
nie mam pojecia czym mozna zastopic crisco w polsce? moze smalec bo crisco wyglada identycznieje jak smalec
chociaz jest tluszczem roslinnym.Masa mie twardnieje tak sybko ale trzeba dobrze owinac w plastik i trzymac w
lodowce.
gruebel_2.gif
Smalec jest zwierzęcym tłuszczem.
Jeżeli to tłuszcz roślinny więc podejrzewam, że może to być margaryna planta- jest 100% roślinna.
http://www.niam.pl/ots/produkt/2391-planta
lub margaryna Lando z Kuflandu.
 
Status
Ten wątek został zamknięty.
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy