Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Witam iza-gr i dziekuje za mile slowa. Masz racje ze troche sie napracowalam wykonujac
ten tort sle robilam go etapami wiec nie bylo tak zle.
Nie jestem na tym forum za czesto ale musze przyznac ze jest kopalnia
wiedzy i informacji
Pozdrawiam serdecznie

pa1998

Member
Sie 29, 2010
18
0
0
Witam Was dziewczyny serdecznie! Od jakiegos czasu czytuję to forum bo jest skarbnicą wiedzy i panuje tu fajna atmosfera.Ciasta piekę od dawna,ale torty od niedawna.Jestem pod wrażeniem Waszych umiejętności,mnie jeszcze daleko do Was.To jest jeden z pierwszych moich tortów.

Coraz bardziej interesuje mnie masa cukrowa,ale nie mam jeszcze się czym pochwalić.Planuję debiut w przyszłym tygodniu na urodziny mamy,i tu prośba do jednej z utalentowanych forumowiczek CHACHU,zdradż prosze jak zrobić tak równą kratkę na bokach tortu?Chodzi o Twój tort w kształcie serca z przepięknymi kwiatami.Z góry dziekuję za pomoc.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Pa1998 śliczny, śliczny.
daumen.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Pokaże wam, mimo, że jestem baaardzo niezadowolona z tego co mi wyszlo... Nie lubię takich próśb...
Trzy dni temu odbieram telefon i słyszę ciociu kochana, zapomniałam... zrobisz?. Już dawno powinnam nauczyć się odmawiać
dump.gif
ale oczywiście powiedziałm : dobrze, zrobię. Miałam umówionych gości na niedzielny obiad, zero pomysłu, tylko podstawowe produkty w spiżarce i wyszło, co wyszło..., co widać... brrr ... nawet kolory są nieprawdziwe
icon_sad.gif

Dodam, że nie cierpię wiórków kokosowych... a tu, była to deska ratunku...

Załączniki

• Krystyny_30_tka.JPG
    Krystyny_30_tka.JPG
    317.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Ciociu kochana ty jak zawsze w swoich pracach szukasz dziury. Może jeszcze powiesz,że róże też nie wyszły?
cluebat.gif

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
zapomniałam która z Was kiedyś pokazywała swój tort dla dorosłych z różnymi pozycjami, może ktoś pamięta ten tort?

chciałam poćwiczyć ich lepienie, jeśli moja kolejna próba zrobienie masy

justa_81

Member
Lis 27, 2007
117
0
0
wcześniej przeglądałam Twoją galerię i go nie widziałam
dump.gif

właśnie mi o ten chodziło, poszukam go jeszcze na forum, bo nie wszystkie pozycje dobrze widzę
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif

dziekuję Zielona Truskawko

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
balbina1204 @ 25 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1040931H-elen, no!!!!! ,,bardzo nie udany,,
icon_razz.gif

Dla mnie bardzo ladny, i napewno baaaardzo smaczny
ha, ha, ha... ale śmieszne...
Miłe jesteście, dzięki za uznanie:) Dowiedzieć się dwa dni przed tortowaniem... Tort robiłam w piątek od 18-tej, jak wróciłam z pracy do 22.00. Wyszło, co wyszło tzn. ogromne torcicho ze kładników jakie miałam ... Co tam, było minęło. Chyba było dobre bo jedna warstwa to śmietana + truskawki a druga śmietana +maliny. Nie dali spróbować ;)
A, to przy okazji powiem Wam to co istotne - znakomicie sprawdzaja się moje przydasie obwódkowe (jedna to prostokątna "rama" a drugi to serce. Ktoś pytał czy można ciasto w tym upiec. W prostokącie tak (jest szczelna i rozsuwana) a z serca ciasto chyba wypływałoby przez szarki które są do łaczeń.
Bardziej byłam pochłonieta szykowaniem niedzielnego spotkania bo pierwszy raz gościłam przyszłych teściów syna (swatów?).

chachu, nie wiem, czy zauważyłaś rosę na płatkach róż
icon_smile.gif
dzięki za podpowiedź
icon_smile.gif

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
h-elen bleee ale okropny.. ja nie wiem jak moglas.. babooo jak na 4h tort to w ogole jest cudo!!!!!!

i jak wizyta swatow?? (boshe dobrze ze oj syn ma 2 latak dopiero hahahahahaha)

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
kazeno @ 25 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1041052h-elen bleee ale okropny.. ja nie wiem jak moglas.. babooo jak na 4h tort to w ogole jest cudo!!!!!!

i jak wizyta swatow?? (boshe dobrze ze oj syn ma 2 latak dopiero hahahahahaha)
Dzięki
icon_smile.gif

Wizyta? sympatycznie. Zestresowana specjalnie nie byłam. Raczej skupiona żeby zrobić to, co wcześniej zaplanowałam. Już nie wyrobiłam się z jakimś wyjątkowym ciastem więc deserowo byłay mufiny.
Fajnie mieć 2 latka, fajnie 20 -to latka i prawie trzydziesto też fajnie
icon_smile.gif
. Każdy z etapów jest inny co nie oznacza, że któryś gorszy. Fajnie mieć dorosłe dzieci
icon_smile.gif
a teraz jeszcze się zwieksza grono
icon_smile.gif

Kazeno, jeszcze duuużo radości przed Tobą
icon_smile.gif
(upsss... to nie ten wątek...)

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
h-elen hehe.. super ze spotkanie sie udalo :D z tym ze super ze moj ma 2 latka to w tym kontekscie ze mam jeszcze sporo czasu (mam nadzieje) zeby sie nauczyc ze to nie TYLKO moj kochany synus..egoistka ze mnie hahaha

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Może rezerwowy pojazd dla Kubicy by się przydał
gruebel_2.gif
icon_mrgreen.gif

IMG_0323.JPG

Załączniki

• IMG_0323.JPG
    IMG_0323.JPG
    206.2 KB · Wyświetleń: 0

chocake

Member
Sie 20, 2010
9
0
0
Witam !
icon_smile.gif

czytam wasze forum już dość dawno, ale do tej pory nic nie pisałam
icon_smile.gif
pomimo młodego wieku piekę bardzo dużo, bardzo lubię to robić ;) ostatnio piekłam tort na 18 rocznicę ślubu rodziców, troszkę zabrakło mi biszkoptów, ale jak na pierwszy tort, uważam że mógł być ;)

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    95.9 KB · Wyświetleń: 0
  • tort2.jpg
    tort2.jpg
    79.7 KB · Wyświetleń: 0
Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy