Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
zunia, fajnie pomyślany i fajnie wykonany .
Ale mam zdolna sąsiadkę
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
Tort był pokryty bitą śmietaną, i te esy-floresy też z bitej śmietany, jakoś nie mam przekonania do masy cukrowej, wydaje mi się, że jest ona bardzo słodka, a takich tortów nie lubię.

katarzyna1983

Member
Lis 16, 2004
640
0
0
Zunia sliczny tort - jak i inne pozostale
icon_smile.gif
jest skąd czerpać inspiracje
icon_smile.gif

mam stojak juz z tort... ale jak go montujecie? u mnie talerze strasznie ciezko wchodza na te nozki, jak je wkladacie jak juz tort jest na talerzu? przecież można tort uszkodzić - co pewnie ja niestety uczynie
icon_sad.gif

katikity

Member
Paź 28, 2010
107
0
0
Dziewczyny ja znow szukam
icon_smile.gif

Mam zamowienie na torta traktorka tu mam pare fotek ale mam zrobic lwa i tu mam problem pomozcie
icon_smile.gif

kasiulek1983

Member
Wrz 5, 2010
6
0
0
Witajcie dziewczyny, od pewnego czasu podgladam wasze prace i jestem pelna podziwu- sa rewelacyjne
anbetung.gif

Ja zaczynam dopiero przygode z tortami (ciasta pieke od dawna, tortow zawsze sie balam) teraz moja znajoma zazyczyla sobie torta i mam problem bo tort ma byc przelozony bita smietana, a ozdoby maja byc z masy cukrowej. No i tu mam problem bo chcialam te ozdoby poukladac na smietanie ale niewiem czy mi sie nie rozpuszcza. I niewiem czy ryzykowac czy lepiej oblozyc calego masa i wtedy ozdobic. Mam nadzieje ze pomozecie. Pozdrawiam
icon_smile.gif

myprincesska

Member
Lip 23, 2009
96
0
0
kasiulek1983 @ 17 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1049740Witajcie dziewczyny, od pewnego czasu podgladam wasze prace i jestem pelna podziwu- sa rewelacyjne
anbetung.gif

Ja zaczynam dopiero przygode z tortami (ciasta pieke od dawna, tortow zawsze sie balam) teraz moja znajoma zazyczyla sobie torta i mam problem bo tort ma byc przelozony bita smietana, a ozdoby maja byc z masy cukrowej. No i tu mam problem bo chcialam te ozdoby poukladac na smietanie ale niewiem czy mi sie nie rozpuszcza. I niewiem czy ryzykowac czy lepiej oblozyc calego masa i wtedy ozdobic. Mam nadzieje ze pomozecie. Pozdrawiam
icon_smile.gif
kasiulek1983 ja osobiście odradzam układanie ozdób z masy cukrowej na bitej śmietanie. Ostatnio tak zrobiłam i niestety zaczęła mi wszystko płynąć także radzę pokryć go masą na bazie margaryny i dopiero ułożyć ozdoby
icon_mrgreen.gif
bedziesz miała mniej roboty bo ja ostatnio miałam podwójną niestety...

kasiulek1983

Member
Wrz 5, 2010
6
0
0
dziekuje myprincesska za podpowiedz, zrobie jak radzisz pol nocy nie spalam bo myslalam o tym torcie. Mam nadzieje ze zgra mi sie to wszystko smakowo jak do srodka dam mase z blogu doroty
http://mojewypieki.blox.pl/2010/10/Tort-brzoskwiniowy.html
na wierzchu poloze jakas mase maslana( jeszcze niewiem jaka
gruebel_2.gif
) i chyba pokryje calosc masa cukrowa i nato ozdoby mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie
icon_mrgreen.gif

katikity technika super
tak sobie ogladam te wszystkie filmiki i wydaje sie to wszystko takie proste do zrobienia szkoda ze rzeczywistosc wyglada inaczej
cry_1.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Kawa faktycznie świetna. Całe szczęście,że piję tylko czarną bo aż szkoda byłoby psuć te śliczne wzorki.
icon_biggrin.gif

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
to prosiaczkowy dla kolezanki syna na imieniny

odnosnie kladzenia ozdob cukrowych na bita smietana, to dobrze posmarowac masa maslana je od spodu tam gdzie sie stykaja sie ze smietana

Załączniki

• DSC05223.JPG
    DSC05223.JPG
    72.8 KB · Wyświetleń: 0

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
dzisiaj go robilam az mnie nogi bolaly hehe 4kg, oczywiscie karton poszedl do wymiany

Załączniki

• DSC05240.JPG
    DSC05240.JPG
    57.4 KB · Wyświetleń: 0
Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy