kasiulek1983 @ 17 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1049740Witajcie dziewczyny, od pewnego czasu podgladam wasze prace i jestem pelna podziwu- sa rewelacyjne![]()
Ja zaczynam dopiero przygode z tortami (ciasta pieke od dawna, tortow zawsze sie balam) teraz moja znajoma zazyczyla sobie torta i mam problem bo tort ma byc przelozony bita smietana, a ozdoby maja byc z masy cukrowej. No i tu mam problem bo chcialam te ozdoby poukladac na smietanie ale niewiem czy mi sie nie rozpuszcza. I niewiem czy ryzykowac czy lepiej oblozyc calego masa i wtedy ozdobic. Mam nadzieje ze pomozecie. Pozdrawiam
kasiulek1983 ja osobiście odradzam układanie ozdób z masy cukrowej na bitej śmietanie. Ostatnio tak zrobiłam i niestety zaczęła mi wszystko płynąć także radzę pokryć go masą na bazie margaryny i dopiero ułożyć ozdobybedziesz miała mniej roboty bo ja ostatnio miałam podwójną niestety...![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.