Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

halka

Member
Sty 31, 2007
18
0
0
Jo_anno oczywiście podziwiam Twoj talent, ale tylko asymetria jest w moim zasięgu.Piękne torty robisz. Kolezanka ma rację,posiadasz niesamowitą inwencję twórczą.Podziwiam Cię i śledzę na bieząco choć nie zabieram głosu. Wracając do serwetek-ja tez widziałam takie plastikowe podkładki wielokrotnego uzycia, ale są paskudne.Te o których mówiłam ,są identyczne jak papierowe tylko z cienkiej białej folii.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Ach te patenciki!! Dzięki dziewczyny!!
Jo_anna to wogóle baardzo produktywna kobieta, jak robi to hurtowo!!!! Co ona robi że ma tylu klientów
gruebel_2.gif

A swoją drogą to na święta BN miałam sobie taki plan aby tą asymetrie zrobić w w formie górki i zjeżdzającego na sankach Mikołaja . No ale jakoś takoś .
wink.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
chachu @ 5 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=973398Ach te patenciki!! Dzięki dziewczyny!!
Jo_anna to wogóle baardzo produktywna kobieta, jak robi to hurtowo!!!! Co ona robi że ma tylu klientów
gruebel_2.gif

A swoją drogą to na święta BN miałam sobie taki plan aby tą asymetrie zrobić w w formie górki i zjeżdzającego na sankach Mikołaja . No ale jakoś takoś .
wink.gif
Mam duuuużą rodzinę i jeszcze więcej znajomych.
icon_mrgreen.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
sabinal @ 5 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=973434Joanno jak się robi takie frędzelki? Czy może jest gdzieś instrukcja?
Może i jest gdzieś instrukcja, nie wiem. Nie pomyślałam żeby zrobić zdjęcia instruktażowe-byłoby łatwiej. Jakby tu obrazowo wytłumaczyć
gruebel_2.gif
Więc tak kształt cieniutko obsmarowuję masą którą używam także do frędzelków- chodzi o kolor. Następnie wyciskam masę okragłą cieniutką końcówką kiedy frędzelek jest wystarczajacej długosci "zostawiam" go na cieście. Zaczynam od dołu, żeby zakrywać kolejne rzędy, kończę na głowie przy uszach. I tak jeden za drugim, jeden obok drugiego. Troszkę na to trzeba poświęcić czasu.
icon_mrgreen.gif

Może i jest jakiś inny sposób ale nie szukałam.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

inka73

Member
Sie 11, 2007
49
0
0
Hello cincin'ki
icon_smile.gif
Zerkam co jakiś czas na to forum i ciągle nowe cudne torciki widzę
icon_smile.gif

Pochwale sie moimi ostatnimi, oczywiście na komunie
icon_smile.gif

Pozdrawiam serdecznie i życze dużo cierpliwości, bo sama wiem bo sobie jak dużo jej potrzeba, żeby zrobić coś fajnego
icon_smile.gif

Załączniki

• Komunia_book1.jpg
    Komunia_book1.jpg
    292.7 KB · Wyświetleń: 0
  • Komunia_book2.jpg
    Komunia_book2.jpg
    319.8 KB · Wyświetleń: 0

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Widzę, że śliczne macie torty komunijne, to ja też pokażę jaki zrobiłam

Załączniki

• P1010280.jpg
    P1010280.jpg
    200.1 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
a, to zaskoczenie
icon_smile.gif
ale jakie miłe.
Pięknie kartki ułożone...
rastagatko, która technika zdobnicza bardziej Ci odpowiada?

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Witaj H-elen, odkąd odkryłam masę cukrową i nauczyłam się robić z niej ozdoby to jestem zdecydowanie zwolenniczką masy cukrowej.
Ale ten tort robiłam w zeszłym roku i wtedy nie miałam pojęcia o masie cukrowej więc zrobiłam jak umiałam, najważniejsze, że syn był zadowolony.
Dzisiaj już inaczej wyglądałby ten tort...
icon_wink.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Mikołaj w tym roku też będzie zapewne zadowolony, bo przypada rocznica a mama takie cudeńka tworzy...
icon_smile.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
No co tu dużo mówić cudny!!
Moja ksiażka gotowa jurto zrobię zdjęcie, podoba mi się tylko napis spaprałam ale to było do przewidzenia ja i moje trzesace sie łapki
icon_mrgreen.gif

Mogłam je zrobic z masy cukr ale już ni mam pawera, klapa. Co ja będe pisać jutro zobaczycie. Rano jeszcze drugiego musze wykończyć mam nadzieje że będzie bez niespodzianek. Chyba trzebaby iść lulu
wink.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jo_anna1 @ 5 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=973459Może i jest gdzieś instrukcja, nie wiem. Nie pomyślałam żeby zrobić zdjęcia instruktażowe-byłoby łatwiej. Jakby tu obrazowo wytłumaczyć
gruebel_2.gif
Więc tak kształt cieniutko obsmarowuję masą którą używam także do frędzelków- chodzi o kolor. Następnie wyciskam masę okragłą cieniutką końcówką kiedy frędzelek jest wystarczajacej długosci "zostawiam" go na cieście. Zaczynam od dołu, żeby zakrywać kolejne rzędy, kończę na głowie przy uszach. I tak jeden za drugim, jeden obok drugiego. Troszkę na to trzeba poświęcić czasu.
icon_mrgreen.gif

Może i jest jakiś inny sposób ale nie szukałam.
Dziękuję Ci bardzo za instrukcję. Pewnie jest to pracochłonne, ale takie fajne,że warte wypróbowania.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
sabinal @ 8 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=974496Dziękuję Ci bardzo za instrukcję. Pewnie jest to pracochłonne, ale takie fajne,że warte wypróbowania.
Warto spróbować bo dzieci jak widzą pieska to mają fajne miny.
Dużo czasu zajeło mi tylko pierwszym razem.
icon_mrgreen.gif
Teraz mam coraz szybciej i nieźle wciąga.
Jak będę miala wolną chwilę- myślę że kiedys przyjdzie taki piękny dzień-to zrobię jeżyka. Też troszkę przy tym jest zabawy.

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
miala byc lupa, a teraz oczarowala nas bomba
tylko nie bardzo wiem jak zrobic tort kule, formy nie mam
gruebel_2.gif
wyszla by z polaczenia dwoch babek czy moze jest inna mozliwosc? macie moze jakies doswiadczenia?
a jak robicie piersi?
fiesgrins.gif
bo gdyby dwa piersiaki do kupy, to ...bylaby bomba
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
no tak, galaretki-zupelnie zapomnialam, to chyba odpada, bo chcialam polac czekolada a galaretke to chyba nie teges...
co do owocowej bomby, to juz cos
icon_smile.gif
hmm w sumie czemu nie, tylko ta smietana mnie przeraza (nie umiem ubic smietany
icon_redface.gif
)
imago
bussi.gif
bussi.gif

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
Jo_anna1 @ 8 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=974565Tak Ci się tylko wydaje.
icon_mrgreen.gif

Kiedyś też tak mi się wydawało aż któregoś razu spróbowałam i udało się. Teraz ubijam bardzo często.
ha! i tu sie mylisz, juz nie raz probowalam i zawsze byla klapa, kiedys kuzynka specjalnie do mnie przyjechala i tez jej sie nie udalo, tego dnia dzieci parokrotnie biegaly do sklepu po nowa smietane, fatum jakies
baa.gif

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
Witam, to jest tort ktory zrobilam dzisiaj dla znajomego z pracy.

Załączniki

• Copy_of_cake_and_Rachel_005.jpg
    Copy_of_cake_and_Rachel_005.jpg
    102.8 KB · Wyświetleń: 0
Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy