Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
inka73 Twoje torty na komunje sa wspaniale.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Mexikana ja piekłam kiedyś tort piłkę. Kupiłam do tego dużą metalową miskę i malutką miseczkę (żeby wyszła zaokrąglona góra). Może byś połączyła takie dwie kremem. Zdj_cie0365.jpg

Załączniki

• Zdj_cie0365.jpg
    Zdj_cie0365.jpg
    154.7 KB · Wyświetleń: 0

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
dziekuje sabinal
cvety.gif

chyba wlasnie tak zrobie, dorotaxx tez mi tak poradzila,
a pilka extra, moj starszy syn bardzo by sie z takiej cieszyl
icon_smile.gif

rastagatka

Member
Paź 6, 2009
363
0
0
Roman świetny efekt dają te ozdoby które robisz, bardzo mi się podobają, tort dzięki nim nabiera ciekawego charakteru, gratuluję cierpliwości, bo chyba jest przy takich rzeczach potrzebna.
Chachu książka super, bardzo ładnie wykończyłaś, jest naprawdę bardzo ładna.
Sabinal Twoja piłka super wygląda, ja też zakupiłam miseczki, ale na razie jeszcze nie próbowałam, bo jakoś brak mi odwagi, ale jak widzę, że komuś wychodzi to zawsze łatwiej mi się zmobilizować. Może już niedługo spróbuję, to pokażę efekty.
wink.gif

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
ciekawy, nie ciekawy, ale taki zrobilam na komunie mojej corki

Załączniki

• a6f3db44cb.jpg
    a6f3db44cb.jpg
    42.5 KB · Wyświetleń: 0

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Dziękuję rastagatko. Przeczytać pochwałę od takiej tortowej mistrzyni jak ty, och brakuje mi słów, ale jest to bardzo miła mobilizacja do zwiększenia wysiłków.

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Moj tort nie jest tak okazaly jak wasz ale przy okazji pokaze jaka pilka mi wyszla:

Pieklam w metalowej misce ale na sama gore dalam troche wisni i bitej smietany i tak uksztaltowalam "czubek" pilki. Nie wpadlam na to zeby zrobic malutki biszkopt w innej misce.

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jak to nie okazały? Śliczny, a jeszcze jaki pracochłonny, ile sie trzeba nawycinać i naskładać tych rombów
mniam.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Okruszek13, Twój torcik jest super! Ja też będę w piątek robić piłkę, z tym że do koszykówki i szukam inspiracji, a tu proszę
icon_smile.gif

Sabinal, jaką masą zdobiłaś tort? Maślaną? Bo również taki kropkowy sposób dekoracji rozważam.. I nie mów, że Twój też nie był pracochłonny, wyszprycować tyle gwiazdek, ulala!

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
sabinal @ 24 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=980895Jak to nie okazały? Śliczny, a jeszcze jaki pracochłonny, ile sie trzeba nawycinać i naskładać tych rombów
mniam.gif
dzieki za komplementy
icon_smile.gif
Milo mi to slyszec
icon_smile.gif

Ja zrobilam tak ze posmarowalam cienka wartstwa caly tort bita smietana a potem na niej wykalaczka odrysowywalam piecio i szesciokaty a potem robilam kontury i wypelninia kremem czekoladowym.
Byl pracochlonny ale chyba powyzsza pilka jeszcze bardziej pracochlonna.

Sierotka czekamy na Twoja pileczke
icon_smile.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Sabinal, jaką masą zdobiłaś tort? Maślaną? Bo również taki kropkowy sposób dekoracji rozważam.. I nie mów, że Twój też nie był pracochłonny, wyszprycować tyle gwiazdek, ulala!
[/quote]

Szprycuje się dość szybko. Masa wierzchnia to krem budyniowy.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Jestem pełna podziwu dla tych, którzy tak pięknie szprycują
icon_smile.gif

Niewątpliwie, trzeba sporo poćwiczyć aby każda gwiazdka była tego samego rozmiaru...
Muszę koniecznie poćwiczyć...

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy