creme brulee ku chwale palnika! :)

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Koffee @ 7 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=735778No wiem, że pokazuje. Tylko mi chodzi o lutownicę, która płomienia nie posiada. Na hydaulice ani hydraulikach się nie znam ;)

Nie jestem aż tak zdesperowana, żeby sepcjalnie psuć kran i ściągać tu jakiegoś hydraulika ("no, to pan niech tu naprawia, a ja sobie na chwileczkę pożyczę ten palnik...")
rofl.gif
Koffee, top jest tez lutownica, tylko do lutowania rurek
fiesgrins.gif

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Mam prośbę. Przeczytałam caly wątek ale nie znalazłam pinii o palniku z Duki. Tym za 49 zł z groszami. Ktoś go może ma i przetestował? Nie chcę upować drozszego bo nie jestem przekonana czy często go będę uzywać...

mary

Member
Kwi 15, 2008
2
0
0
Witaaaaam ;)
icon_smile.gif

pilnie poszukuje gdzie mozna kupic palnik ;))
dodam, ze u mnie w miescie nie ma Pracktikera, Leroy Merlin, Ikei czy innych wiekszych marketow...dysponuje Obi, Nomi, Castorama
icon_razz.gif
no ewentulani jeszcze allegro i inne sklepy internetowe..ale najwazniejsza jest dla mnie cena...nie chcialabym, zeby byl drogi...no i jeszcze jakas butle do palnika gdzie mozna kpic
fiesgrins.gif

Pozdrawiam Was ;)

naczytalam sie o creme brulee i teraz mam wielka ochote..i do tego chcialabym miec palnik, bo wszyscy pisali, ze bez skarmelizowanego cukru to nie to samo ;)

pomocy, pocmocy, pomocyyyyyy
icon_razz.gif

Coffee

Member
Maj 14, 2008
19
0
0
Dzisiaj zrobiłem creme brulee. Piekłem w 160 stopniach C, 30-35 min. w kąpieli wodnej. Konsystencja taka jak na waszych zdjęciach, wszystko ok, ale smak ma taki mdły
icon_neutral.gif
smakuje jak budyń. U was też tak jest?

Moi

Member
Paź 28, 2008
4,240
0
0
Uprzejmie donoszę, że w najnowszej ofercie Tchibo (tzn. od 5 listopada) dostępny jest palnik do creme brulee! (79,99)
http://tinyurl.com/5tnyub Na stronie jest już niedostępny, ale np. na stoisku w Realu w Jankach jest.
Już mama zakupiła mi na gwiazdkę
fiesgrins.gif

DziaMa

Member
Lip 19, 2007
60
0
0
śmietana się studzi, a palnik napełnia gazem
icon_mrgreen.gif

cayenne

Member
Lut 15, 2009
4
0
0
Małgosimi, wypróbowałam Twój przepis. Deser wyszedł piękny i smaczny, ale jego maniaczką chyba nie zostanę. Niemniej na stole prezentuje się efektownie i robi wrażenie. Moje fotki poniżej

creme3.jpg

creme2.jpg

creme4.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

migotkaa

Member
Kwi 20, 2010
7
0
0
Bardzo dobry deser mozna kupić gotowy. uwielbiam kremik ale trzeba przyznac ze jest pracochlonny i wymaga reki do gotowania. odkad w polsce można dostać gotowy rians creme brulee odpusciłam sobie własnoręczne przyrządzanie tego cuda

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
My tu lubimy wszystko robić same, zwłaszcza, że to najprostszy deser na świecie.
icon_biggrin.gif

EDIT:
Jak wielu forumowiczów po prostu lubię gotować, więc cieszy mnie fakt, że inni zamieszczają sprawdzone i znakomite przepisy, z których mogę w każdej chwili skorzystać. Dla mnie to bardzo prosty deser, a gotowego nawet nie widziałam w sprzedaży.
icon_biggrin.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Creme brulee pracochłonny? Albo reklamujesz firmę Rians albo nie robiłaś pracochłonnych deserów. Tak, ten gotowy jest smaczny ale bardzo drogi, porcja kosztuje minimum 5 zł, przy 3 porcjach to 15 zł, a za 15 zł to ja mogę zrobić 2 razy więcej kremu niż jest w przepisie z tego wątku, czyli conajmniej 8 porcji i to dużo większych niż te gotowe.

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Joanna @ 9 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1023372My tu lubimy wszystko robić same, zwłaszcza, że to najprostszy deser na świecie.
icon_biggrin.gif
Chyba raczej nie wszystko i nie wszyscy
icon_wink.gif

dziunia @ 9 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1023386Creme brulee pracochłonny? Albo reklamujesz firmę Rians albo nie robiłaś pracochłonnych deserów. Tak, ten gotowy jest smaczny ale bardzo drogi, porcja kosztuje minimum 5 zł, przy 3 porcjach to 15 zł, a za 15 zł to ja mogę zrobić 2 razy więcej kremu niż jest w przepisie z tego wątku, czyli conajmniej 8 porcji i to dużo większych niż te gotowe.
Dziuniu, to chyba nic zlego, ze dziewczyna pisze, z jakiej firmy ten krem jest pyszny.

Nie rozumiem Waszego oburzenia.

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Caritka @ 9 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1023400Chyba raczej nie wszystko i nie wszyscy
icon_wink.gif

Dziuniu, to chyba nic zlego, ze dziewczyna pisze, z jakiej firmy ten krem jest pyszny.

Nie rozumiem Waszego oburzenia.
Caritko, reklama na tym forum jest niedozwolona. Dosyć mieliśmy już przypadków, gdy ktoś nie piszący w ogóle, lub piszący niewiele niby tylko pisał z jakiej to firmy produkt mu się tak spodobał, tak zupełnie bezinteresownie.

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
index.php?act=findpost&pid=1023404Caritko, reklama na tym forum jest niedozwolona. Dosyć mieliśmy już przypadków, gdy ktoś nie piszący w ogóle, lub piszący niewiele niby tylko pisał z jakiej to firmy produkt mu się tak spodobał, tak zupełnie bezinteresownie.
Dziuniu, zwracalam sie do Ciebie, jako do Dziuni, a nie jako do moderatora, wiec nie rozumiem, dlaczego odpisalas mi na czerwono,
jak Ty wczesniejsza swoja odpowiedz napisalas "normalnie" ???

Nie wazne. Nie musze wszystkiego rozumiec...
icon_rolleyes.gif

Rozumiem, ze ktos kto napisal swoj pierwszy post, w ktorym wyraznie widac reklame, jest uznane jako spam.
Racja. Inaczej tego nie odbieram i ciesze sie, ze moderatorzy od razu (???) reaguja.
Ale dziewczyna nie jest tu od wczoraj i chyba nie sadzisz, ze Migotka czekala na ten moment, aby mogla zareklamowac ten crem??
Zreszta na forum nie ma zadnego obowiazku ani tez nie jest zawarte w regulaminie,
ze chcac cos polecac innym, nalezy czesciej sie udzielac.

Skoro Wam to na prawde przeszkadza, moze wypadaloby grzeczniej zwrocic uwage, a nie w taki sposob?

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Caritka @ 9 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1023419Dziuniu, zwracalam sie do Ciebie, jako do Dziuni, a nie jako do moderatora, wiec nie rozumiem, dlaczego odpisalas mi na czerwono,
jak Ty wczesniejsza swoja odpowiedz napisalas "normalnie" ???

Nie wazne. Nie musze wszystkiego rozumiec...
icon_rolleyes.gif

Rozumiem, ze ktos kto napisal swoj pierwszy post, w ktorym wyraznie widac reklame, jest uznane jako spam.
Racja. Inaczej tego nie odbieram i ciesze sie, ze moderatorzy od razu (???) reaguja.
Ale dziewczyna nie jest tu od wczoraj i chyba nie sadzisz, ze Migotka czekala na ten moment, aby mogla zareklamowac ten crem??
Zreszta na forum nie ma zadnego obowiazku ani tez nie jest zawarte w regulaminie,
ze chcac cos polecac innym, nalezy czesciej sie udzielac.

Skoro Wam to na prawde przeszkadza, moze wypadaloby grzeczniej zwrocic uwage, a nie w taki sposob?
Caritko, napisałam na czerwono żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, także innych użytkowników.
Co do dalszej części Twojej wypowiedzi, to mam do powiedzenia tylko tyle, że to nie miejsce na takie rozważania, a regulamin jasno określa co i kto ma do zrobienia w przypadkach jego naruszenia.

PS. Dziekuję za podany link i przypominam, że do zgłaszania takich postów najlepiej użyć funkcji Report zaraz po zauważeniu takiego przypadku.

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
index.php?act=findpost&pid=1023424Caritko, napisałam na czerwono żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, także innych użytkowników.
Co do dalszej części Twojej wypowiedzi, to mam do powiedzenia tylko tyle, że to nie miejsce na takie rozważania, a regulamin jasno określa co i kto ma do zrobienia w przypadkach jego naruszenia.
Czy regulamin na prawde okresla jasno, ze do uzytkownikow, ktorzy go naruszyli, trzeba sie od razu niegrzecznie zwracac??

Nie mam wiecej pytan i nie oczekuje odpowiedzi.

CYTATPS. Dziekuję za podany link i przypominam, że do zgłaszania takich postów najlepiej użyć funkcji Report zaraz po zauważeniu takiego przypadku.

Nie uzywam funkcji Report.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy