- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
wg Kuchnia JArskiej Konnemana
2 małe cebule pokroić w piórka, 4 zabki czosnku posiekać drobno. Obsmażyć na oliwie
lub na ghee. Dodać chili w proszku (1 łyżeczka)*, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę kurkumy, 1
łyżeczkę papryki (pominełam), 1 łyżkę kminu rzymskiego ( u mnie nasiona kminu - black
cumin seeds), 1 łyżka zmielonej kolendry. Smażyć 1 minutę, mieszając
Dorzucić 2 puszki ciecierzycy i 1 puszkę pomidorów. Dusić 20 minut pod przykryciem, od
czasu do czasu zamieszać, Domieszać 1 łyżeczkę garam masali, Dusić jeszcze 10 minut
2 małe cebule pokroić w piórka, 4 zabki czosnku posiekać drobno. Obsmażyć na oliwie
lub na ghee. Dodać chili w proszku (1 łyżeczka)*, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę kurkumy, 1
łyżeczkę papryki (pominełam), 1 łyżkę kminu rzymskiego ( u mnie nasiona kminu - black
cumin seeds), 1 łyżka zmielonej kolendry. Smażyć 1 minutę, mieszając
Dorzucić 2 puszki ciecierzycy i 1 puszkę pomidorów. Dusić 20 minut pod przykryciem, od
czasu do czasu zamieszać, Domieszać 1 łyżeczkę garam masali, Dusić jeszcze 10 minut
