- Mar 20, 2008
- 7,689
- 860
- 113
Muffiny cynamonowe z truskawkami
Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
3/4 szklanki jogurtu (u mnie dwa smaki: mango i truskawka)
3/4 szklanki oleju rzepakowego
2 jajka
opłukane i odszypułkowane truskawki
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Suche składniki wymieszać w misce a następnie dodać jogurt, olej i jajka. Wymieszać za pomocą widelca lub trzepaczki. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić do foremek i powtykać w nie truskawki, tak aby były zakryte ciastem (ja trafiłam na dość duże, więc poprzekrawałam je na ćwiartki, jeśli truskawki są niewielkie, można włożyć całe). Piec ok. 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić muffinki przy uchylonych drzwiczkach.
SMACZNEGO!
Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
3/4 szklanki jogurtu (u mnie dwa smaki: mango i truskawka)
3/4 szklanki oleju rzepakowego
2 jajka
opłukane i odszypułkowane truskawki
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Suche składniki wymieszać w misce a następnie dodać jogurt, olej i jajka. Wymieszać za pomocą widelca lub trzepaczki. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Ciasto rozdzielić do foremek i powtykać w nie truskawki, tak aby były zakryte ciastem (ja trafiłam na dość duże, więc poprzekrawałam je na ćwiartki, jeśli truskawki są niewielkie, można włożyć całe). Piec ok. 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić muffinki przy uchylonych drzwiczkach.
SMACZNEGO!
