Cytrynowiec Siostry Katarzyny

orelia

Member
Cze 25, 2007
3,049
0
0
kasha @ 16 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=648958Czy ten cytrynowiec jest podobny do tego? https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...;hl=cytrynowiec
Wydaje mi się, że z tym jest mniej pracy
gruebel_2.gif
Cytrynowiec Kleopatry ma jeszcze warstwe bitej smietany a ten nie i przez to jest mniej słodki, no chyba że dasz dużo lukru na wierzch, a że łatwy i szybki w zrobieniu to na pewno!!!
Polecam

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,780
4,839
113
Orelio, mozesz podać wymiary blachy i czy ciasto przekrawasz aż calkiem ostygnie?
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

orelia

Member
Cze 25, 2007
3,049
0
0
Buka @ 19 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=649919Orelio, mozesz podać wymiary blachy i czy ciasto przekrawasz aż calkiem ostygnie?
icon_smile.gif
Buko robiłam na takiej normalnej brytwance nie bardzo wiem jakie są jej wymiary ale to ta najbardziej standardowa.
Przekrawałam ( nitką ) jak ostygło jakieś 15 minut po wyciągnięciu z piekarnika ale w środku i tak było jeszcze ciepłe odczekałam jakieś 5-10 minut i na to masa też nie całkiem wystygnięta!!
Życze smacznego!!

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
wlasnie wydrukwalam przepis i bede dzis go robic

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
moje ciacho nie jest dokladnie takie jak to, dodalam na sama gore warstwe bitej smietany
icon_biggrin.gif

orelia

Member
Cze 25, 2007
3,049
0
0
Odpowiem od końca, dla mnie jak najbardziej wilgotne i baaardzo puszyste, a co do przechowywania to u nas nie stoi dłużej niż do wtorku ( od soboty ) i świeże do ostatniego kawałka, ja zawsze przykrywam takim plastikowym pudełkiem do ciast, a siostra takiego nie posiada i w zwykłą reklamówką wkłada i tez świeże jej zoastaje!!

Pozdrawiam i czekam na Twoje wrażenia!!

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
robilam go na dlugi weekend czyli zrobilam we wtorek wieczorem ale pech
chcial ze zapomnialam zabrac ze soba
icon_redface.gif
i w lodowce przelezal
do soboty i musze powiedziec ze nadal byl idealny
ciacho super i dla duzo wyglodnialych ludzi
fiesgrins.gif

Cynamonna

Member
Lut 16, 2008
2,605
0
0
Mam kilka pytanek co do tego ciasta:
- z połowy porcji to będzie na jaką tortownicę - małą 20 cm?
- ile tak na oko to sok z jednej cytryny, bo ja już kupuję wyciskany (nie kwasek, 100% sok)?

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
16
Bardzo mnie kusi, żeby spróbować ten biszkopt zrobić kakaowy dla ładnego kontrastu z kremem i smakowo też powinno być ok

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy