- Lis 29, 2005
- 2,398
- 0
- 36
Ja robię tak:
1 szklanka soku z cytryn (wyszorowane i sparzone) (6-8 sztuk)
1 szklanka spirytusu
ok. 0.5 do 1 kg cukru(w zależności, czy ktoś lubi słodkie czy wytrawne alkohole)
I zaczynamy:
cytryny po wyciśnieciu soku kroimy i zalewamy wodą,żeby je zakryła. Zagotowujemy. Odcedzamy i rozpuszczamy w wywarze cukier. Ja zawsze robię z dużą ilością cukru. Dolewamy przecedzony sok z cytryn i spirytus. Studzimy. I w zasadzie smacznego. Co prawda im dłużej stoi, tym lepsza, ale można też degustowac zaraz po zrobieniu i schłodzeniu.
Naprawdę polecam! <!--emoid
--><!--endemo-->
1 szklanka soku z cytryn (wyszorowane i sparzone) (6-8 sztuk)
1 szklanka spirytusu
ok. 0.5 do 1 kg cukru(w zależności, czy ktoś lubi słodkie czy wytrawne alkohole)
I zaczynamy:
cytryny po wyciśnieciu soku kroimy i zalewamy wodą,żeby je zakryła. Zagotowujemy. Odcedzamy i rozpuszczamy w wywarze cukier. Ja zawsze robię z dużą ilością cukru. Dolewamy przecedzony sok z cytryn i spirytus. Studzimy. I w zasadzie smacznego. Co prawda im dłużej stoi, tym lepsza, ale można też degustowac zaraz po zrobieniu i schłodzeniu.
Naprawdę polecam! <!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: