dziunia @ 23 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=510574ten przepis już tu jest: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...;hl=czekoladoweNo widzisz dziunia, lama tu jeszcze jestem![]()
Wybaczcie![]()
Rozglądałam się, ale chyba nie aż tak dokładnie![]()
alice @ 23 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=510382Joanno:
Czy to ciasto jest takie "ciężkie". Bo na to wskazywałby brak mąki ?Właśnie pozory mylą. Ciasto jest pulchne, rozpływa się w ustach. Piana dodaje lekkości, a za mąkę stanowi proszek orzechowo-migdałowy. Lżejszy chyba niż mąka.
JoannaR @ 23 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=510695Właśnie pozory mylą. Ciasto jest pulchne, rozpływa się w ustach. Piana dodaje lekkości, a za mąkę stanowi proszek orzechowo-migdałowy. Lżejszy chyba niż mąka.Bo kiedyś (jeszcze na mniammniamie- ale to inna epoka) podawany był przepis na torcik orzechowo-migdałowy, nie było tam maki tylko jedna warstwa "ciasta" na bazie mielonych orzechów a druga na bazie mielonych migdałów. On był raczej wilgotny, raczej ciężki i słodki. Jeżeli "ciasto" nie wrasta lub opada to wskazuje to na jego "ciężkawość".
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.