Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Mozna!!!
Mozesz nawet zaimprowizowac papierowe foremki...zwyczajnie wyloz male foremki metalowe papierem do pieczenia, pozaginaj, posmaruj maslem...aa reszta jak w przepisach!
Dzisiaj robiłam je ponownie i znowu i mi popękały i nutella wypłynęła-dlaczego?U Bajaderki na zdjęciu wyrażnie widać nutellę w środku a u mnie wsiąka ona w ciasto a reszta wypływa na zewnątrz.
muffinki wyszły rewelacyjne - powiem tylko tyle, że mój szwagier, który wpadł po coś akurat jak wyjmowałam muffinki z pieca, i został obdarowany kilkoma, nie zdołał do domu dowieźć żadnej - zjadł wszystkie po drodze
Włąśnie wcinamy gorrące, na nutelle położyłam po jednej zamrożonej wiśni, mlask, i posypałam płatkami migdałowymi jak Tatter, szkoda tylko, że część popękała
Robię je często i początkowo tez m pękały.Tak jak pisze Paulinka-mało ciasta na spód-nakładam małą łyżeczką,nutella na środek i łyżeczką powoli wokół niej układam ciasto.Na wierzch delikatnie kładę ciasto i lekko przyklepuję.Nie kłaść więcej niż 3/4 foremki.Nie pękają i mają ładną kopułkę,ale trochę to trwa.
(pomimo tego, że o kilka minut za długo trzymałam w piekarniku i trochę się przesuszyły). No i ciasta mi trochę zostało (formę mam na 12 szt.) i musiałam wyrzucić, bo nie miałam w czym upiec