duende @ 14 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1061555obejrzałam cały wątek, wzruszyły mnie te misterne koronki na pierniczkach.
Nie planowałam w tym roku pieczenia pierniczków ze względu na brak czasu, ale jak widzę te śliczności, to aż mi żal... Może jednak dzisiaj wieczorem przygotuję ciasto?mogłabym napisać to samo co Ty
nie planowałam pieczenia pierników bo i czasu nie mam i święta w tym roku nie będą swiąteczne (nie wyrobiliśmy z remontem pokoju i kolacja wigilijna będzie w kuchni, a w 1 i 2 dzień świąt będziemy z mężem pracować)
ale te pierniczki muszę zrobić
dzisiaj przygotuję ciasto
Elka @ 14 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1061857khm, nie myslalam, ze to jest takie wciagajace....Cuda jejku aleja Wam zazdroszczę. Dzisiejsze lukrowanie to była totalna porażka. Nie ość że nie umiałam zrobić sobie sprężystego lukru. To robienie rożka mi już całkiem nie wychodziło w kółko mi się rozwijał.![]()
Elka @ 14 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1061970A moja pomocnica to sobie pierniczki robiale robimy razem, to zawsze prędzej i weselej![]()
A zgodzi sie też swoje pokazać ?![]()
duende @ 14 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1061555obejrzałam cały wątek, wzruszyły mnie te misterne koronki na pierniczkach.
Nie planowałam w tym roku pieczenia pierniczków ze względu na brak czasu, ale jak widzę te śliczności, to aż mi żal... Może jednak dzisiaj wieczorem przygotuję ciasto?Iva @ 14 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1061566mogłabym napisać to samo co Ty
nie planowałam pieczenia pierników bo i czasu nie mam i święta w tym roku nie będą swiąteczne (nie wyrobiliśmy z remontem pokoju i kolacja wigilijna będzie w kuchni, a w 1 i 2 dzień świąt będziemy z mężem pracować)
ale te pierniczki muszę zrobić
dzisiaj przygotuję ciastoTina86 @ 14 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1061594Ja też miałam nie robić, bo zrobiłam już jedną porcję z innego przepisu i myślałam, że u nas to pierniki jednak słabo idą, więc wystarczy, a tu już ich prawie nie ma, więc przed chwilą zagniotłam ciasto na te pierniczki.Mam nadzieję, że będziecie zadowolone z tych pierniczków.![]()
Asiulek @ 15 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1062099Te pierniki to absolutny fenomen!!!!!!! Od 7 lat robiłam pierniki z mojego przepisu, który jest bardzo pracochłonny, ale wydawał się idealny. Te pierniki są łatwe, szybkie i co najważniejsze PYSZNE!!!!!!!!!! Miałam robić domki, ale niestety praca powoduje, że czasu brakSzybko zrobiłam pierniki i już wiem, że na stałe wchodzą w świąteczne coroczne wypieki. Bardzo dziękuję za przepis. Dzisiaj lukrowanie![]()
Asiulek, cieszę się, że smakują Ci te pierniki.![]()
Elka, widzę, że wciągnęłaś się na dobre.![]()
Kamila, domek śliczny, a Gaba pewnie miała dużo radości przy jego sklejaniu?![]()
Joanna @ 16 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1062864Gałązka w tle mnie zaciekawiła - to chyba nie dzika róża?Nie, ale nie powiem Ci co to jest, bo już nawet nie pamiętam gdzie to zerwałam.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.