- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
dobredziecko @ 25 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1414507Help ! Wczoraj zrobiłam blaty bezowe z przepisu na dacquoise. Jak myślicie czy będą dobre jeszcze w niedzielę czy będę musiała robić nowe?
Niestety na pewno blaty już zjedzone ale może przyda się na przyszłośćTydzień to IMO za długo na ich przechowywanie, one w środku mają warstwę wilgotnej pianki, która obawiam się, że rozpuściłaby resztę ciasta, lepiej więc piec blaty max. 3 dni przed przekładaniem.![]()
JotHa @ 9 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1418772Musze pochwalic ciasto.![]()
Poniewaz nie przepadam za kremami kawowymi mimo, ze kawosz jestem, troche sie wstrzymywalam. Ale, jako bezozerca, nie moglam o nim zapomniec.Stad powstalo na swieta. Jedyne, co mi sie w nim nie podoba, to wyglad. Koniecznie musze pamietac, by 'poszarpac' piane na gornym blacie, bo na plaskawo, to mi jakos tak nieestetycznie wyszlo.![]()
Z bezami problemu nie miewam, wyrosly mi nawet za wysokie i wydawalo sie, ze masy zabraknie. Nastepnym razem dodam wiecej daktyli, bo gdzies sie zapodzialy i w sumie wyszlo jakos tak oszczednie.Kremu też widzę oszczędnie dałaś![]()
![]()
Spróbuj kiedyś wersji owocowej np. z malinami, wtedy kawy do kremy dawać nie trzeba i jest większy kontrast smakowy, ja chyba nawet wolę wersję z owocami, jakaś taka lekka się wydaje i na pewno mniej słodka.
Iva @ 17 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1421791i ja znowu zrobiłam
I wierzch w róże wyciskany? Pięknie się pewnie w całości prezentowało, te róże perfekcyjnie opanowałaś![]()
Iva @ 17 Apr 2013 napisał:
dziunia @ 17 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1421844I wierzch w róże wyciskany? Pięknie się pewnie w całości prezentowało, te róże perfekcyjnie opanowałaś
takposzłam na łatwiznę i jak zwykle zrobiłam róże![]()
![]()
MarthaB @ 18 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1422085Jak się wyciska takie róże??
dziunia @ 17 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1421844Kremu też widzę oszczędnie dałaś![]()
![]()
Spróbuj kiedyś wersji owocowej np. z malinami, wtedy kawy do kremy dawać nie trzeba i jest większy kontrast smakowy, ja chyba nawet wolę wersję z owocami, jakaś taka lekka się wydaje i na pewno mniej słodka.Proporcje pierwszej strony. Nie wiem, czemu tak wyszlo. To nie pierwszy raz, kiedy korzystam z przepisu robionego przez grono osob i u nich wszystko gra, a u mnie masy, czy kremu za malo na te same ilosci ciasta, czy formy. Nastepnym razem, albo beza o mniejszej srednicy, albo kremu dwukrotnie wiecej. Chociaz, co do bezy, to na czesci zdjec one bardzo takie plaskie, u mnie wyszly prawie jak na dwie niezalezne pawlovy.![]()
Mnie ta wersja z kawa smakuje, az sie dziwie.
W malinowym czasie pewnei do ciasta powroce.![]()
Iva @ 27 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1425070Sabuto piękne
IvaMoja na użytek domowy to nie tak ładnie uróżona jak Twoja.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.