sliwonsylwia
Member
- Sty 15, 2009
- 10
- 0
- 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
mexikana @ 12 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1301753Jesli potrzebuje dacquoise w niedziele, to musze robic w sobote czy moge wczesniej?Ups, dopiero teraz zauważyłamAle może jeszcze nie upiekłaś blatów
Ja zazwyczaj blaty piekę dzień wcześniej, a przekładam w dniu jedzenia rano - piszę o tej wersji bakaliowej, bo taką z truskawkami, czy innymi owocami to staram się jak najpóźniej składać, ale blaty zawsze można dzień, dwa wcześniej upiec.![]()
trzkasienka @ 12 Jun 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1301787swietny przepis, robilam z 8 bialek, zachowujac ilosc cukru podana w przepisie. Mase zrobilam z podwojnej porcji- dodajac tylko jedna lyzeczke kawy. Nie zalowalam truskawek- smakowalo nawet mojemu mezowi, ktory nie przepada za beza....Bardzo się cieszęI bardzo często właśnie słyszę, że osobom, które bezy nie lubią to ciasto bardzo smakuje![]()
![]()
dziunia @ 24 Aug 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1335275Mascarpone nie zastąpisz żadnym innym serkiem, efekt i smak będzie zupełnie inny. Pudełko 250 g mascarpone z Piątnicy kosztuje w Biedronce niecałe 5 zł, lidlowskie mascarpone też w podobnej cenie jest, tu wystarczy jedno takie pudełko. Ewentualnie możesz dać samą kremówkę, tzn. zamiast mascarpone dać dodatkowe 250 ml śmietany ale efekt też będzie inny.Dziuniu dziękuję, no szkoda, że nie ma zastępcy![]()
ze śmietaną to będzie prawie jak Pavlova![]()
BeataSz @ 8 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1253126ja tym razem jako główny wypiek robiłam, więc to żółtka musiałam zutylizować i drożdżowe w zw. z tym upiekłam, też mocno wypasione
Mam zamiar dzisiaj upiec na jutrzejsze imieniny męża, ale nie wiem co zrobic z żółtkami![]()
Iva @ 5 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1351801Mam zamiar dzisiaj upiec na jutrzejsze imieniny męża, ale nie wiem co zrobic z żółtkami
Dużo małych szarlotków![]()
sabuto @ 5 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1351802Dużo małych szarlotków
ale tam całe jajka idąmożna dać same żółtka![]()
![]()
Inna sprawa, to wczoraj zrobiłam ciasto na szarlotki z podwójnej porcji![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.