BeataSz @ 5 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251868zjadłam sama pół tortu wydzielając sobie porcje i żałuję, że nie mogę więcej! w sensie: mam zakazane-niestety drugą połowę musiałam zamrozić, bo Joanka zobaczyła zdjęcie i kazała mi przechować do piątku, kiedy to przyjedzie do domu.
Na pewno będę częściej piekła, bo to takie proste, a zarazem pyszne, że grzechem byłoby zapomnieć o przepisie.
Żałuję tylko, że nie ma jajek w dwóch odmianach: jedne z samym białkiem, drugie z samym żółtkiem...Niepotrzebne takie jajka! bo dzięki Tobie jak piekę bezę a zostają żółtka to robię Twoje pączki, pyszne są! w piątek robiłam dacquoise i pączki, które tak posmakowały, że w sobotę robiłam drugi raz, zostały białka ale już je zamroziłam bo tyle słodkości to nawet moje dzieci nie dały rady pochłonąć
Dagulec @ 5 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251950Zrobiłam. Nigdy nie jadłam wersji od Sowy, więc nie umiem porównać, ale Twój tort Dziuniu to rewelacja. A myślałam, że już jadłam dobre torty bezowe.
Zaczęłam szukać też innych wersji Dacquoise w necie (są tego spore ilości) oraz kombinować sama i stwierdzam, że ten tort to istna kopalnia pysznych pomysłów.No fakt ja do tej pory robiłam dacquoise z przepisu z blogu moje wypieki, zrobiłam Dziuni i też jest przepyszny, nie wiem, który lepszy, to sobie piekę raz taki raz taki, ostatnio piekłam do córki do szkoły na kiermasz i nie piekłam jednej bezy tylko rysowałam kółka od szklanki i piekłam mniejsze beziki, było to lepsze do tego celu bo dzieciaki sprzedawały wyroby mam a dużą bezę trudno ładnie pokroić, moje dziecko sprzedało wszystko, wyszło mi coś koło 20 sztuk, piekłam z podwójnej porcji białek
Dagulec @ 5 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251950Zaczęłam szukać też innych wersji Dacquoise w necie (są tego spore ilości) oraz kombinować sama i stwierdzam, że ten tort to istna kopalnia pysznych pomysłów.To fakt, można dowolnie tu zmieniać składniki, a w sezonie owocowym też można zaszalećLatem to chyba najczęściej robiony przeze mnie tort, lubią go nawet zaciekli przeciwnicy bezowych tortów, po spróbowaniu zmieniają zdanie.
Cieszę się, że przepis Wam się spodobał
BeataSz @ 8 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1253065niepotrzebnie sobie ostatnio żałowałam, bo dziś znowu upiekłam, tym razem z daktylami, tak jak trzebaI ktora wersja bardziej smakowala tobie?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia