BeataSz @ 5 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251868zjadłam sama pół tortu wydzielając sobie porcje i żałuję, że nie mogę więcej! w sensie: mam zakazane-niestety drugą połowę musiałam zamrozić, bo Joanka zobaczyła zdjęcie i kazała mi przechować do piątku, kiedy to przyjedzie do domu.![]()
Na pewno będę częściej piekła, bo to takie proste, a zarazem pyszne, że grzechem byłoby zapomnieć o przepisie.
Żałuję tylko, że nie ma jajek w dwóch odmianach: jedne z samym białkiem, drugie z samym żółtkiem...
Niepotrzebne takie jajka! bo dzięki Tobie jak piekę bezę a zostają żółtka to robię Twoje pączki, pyszne są! w piątek robiłam dacquoise i pączki, które tak posmakowały, że w sobotę robiłam drugi raz, zostały białka ale już je zamroziłam bo tyle słodkości to nawet moje dzieci nie dały rady pochłonąć![]()
Dagulec @ 5 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251950Zrobiłam. Nigdy nie jadłam wersji od Sowy, więc nie umiem porównać, ale Twój tort Dziuniu to rewelacja. A myślałam, że już jadłam dobre torty bezowe.
Zaczęłam szukać też innych wersji Dacquoise w necie (są tego spore ilości) oraz kombinować sama i stwierdzam, że ten tort to istna kopalnia pysznych pomysłów.No fakt ja do tej pory robiłam dacquoise z przepisu z blogu moje wypieki, zrobiłam Dziuni i też jest przepyszny, nie wiem, który lepszy, to sobie piekę raz taki raz taki, ostatnio piekłam do córki do szkoły na kiermasz i nie piekłam jednej bezy tylko rysowałam kółka od szklanki i piekłam mniejsze beziki, było to lepsze do tego celu bo dzieciaki sprzedawały wyroby mam a dużą bezę trudno ładnie pokroić, moje dziecko sprzedało wszystko, wyszło mi coś koło 20 sztuk, piekłam z podwójnej porcji białek
Dagulec @ 5 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1251950Zaczęłam szukać też innych wersji Dacquoise w necie (są tego spore ilości) oraz kombinować sama i stwierdzam, że ten tort to istna kopalnia pysznych pomysłów.To fakt, można dowolnie tu zmieniać składniki, a w sezonie owocowym też można zaszalećLatem to chyba najczęściej robiony przeze mnie tort, lubią go nawet zaciekli przeciwnicy bezowych tortów, po spróbowaniu zmieniają zdanie.![]()
Cieszę się, że przepis Wam się spodobał![]()
BeataSz @ 8 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1253065niepotrzebnie sobie ostatnio żałowałam, bo dziś znowu upiekłam, tym razem z daktylami, tak jak trzeba
I ktora wersja bardziej smakowala tobie?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.