yrsa @ 2 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1262456Popatrzyłam na mój pojemniczek z zamrożonymi białkami. Wychodzi mi, że 4 (zamrożone) białka to około 150 ml.Czyli 6 białek to 225ml, a więc mniej więcej szklanka - DZIĘKI!!!!
dziunia @ 24 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1246440- 1 łyżka wrzątku
- 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnejDziunia rozpuszcza w łyżce wrzątku, ja dałam suchą (świetnie się rozpuściła w kremie).
puella @ 4 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1275875Pytania laika:
1. Kawe rozpuscic w jakiej ilosci wody? ( niedoczytalam, albo nie zrozumialam)
2. Czy moge najpierw serek ubic z kawa, a w oddzielnej misce ubic smietane i dopiero razem ze soba delikatnie wymieszac? Obawiam sie, jezeli bede ubijac wszystko razem, to moze mi sie zwarzyc.
Oj bedzie sie dzialo
ad. 1. W składnikach jest podana 1 łyżka wrzątkuChodzi o niedużą ilość, żeby nadmiernie nie rozrzedzać masy.![]()
ad. 2. Możesz najpierw serek zmiksować z kawą ale nie ubijaj długo, tyle tylko, żeby stał się kremowy, wtedy zacznij stopniowo dodawać śmietanę, jak dodasz całą, to zatrzymaj mikser i szpatułką zbierz serek ze ścianek miski i miksuj dalej, jak masa zacznie gęstnieć, to zmniejsz obroty i miksuj przerywając co chwilę, żeby sprawdzić, czy już jest dostatecznie gęste - ma być gęste mniej więcej jak pianka do włosówW ten sposób ciężko doprowadzić do zwarzenia się masy
Powodzenia![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.