- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Dzieło męża mego wg książki „Ramsay’s Best menus”
http://www.amazon.co.uk/Ramsays-Best-Menus...y/dp/1844009157
300 ml śmietany kremówki
75 g cukru
Sok z 1 lub 2 cytryn
Do dekoracji – skórka, pestki granata.. co kto lubi. Ramsay niczym nie dekorował
Śmietanę wlać do niedużego garnka, wsypać cukier, podgrzewać aż się rozpuści ciągle mieszając.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nadal ciągle mieszając.
Zdjąć garnek z gazu i wlać sok z 1 cytryny, taaaak.. nadal ciagle mieszając.
Całość powinna od razu zacząć gęstnieć. Spróbować i Ew. wlać sok z drugiej cytryny.
Lekko ostudzić
Przelać do szklanek / kieliszków / miseczek. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Mąż kazał napisać, że to proste jak budowa cepa. To piszę
http://www.amazon.co.uk/Ramsays-Best-Menus...y/dp/1844009157
300 ml śmietany kremówki
75 g cukru
Sok z 1 lub 2 cytryn
Do dekoracji – skórka, pestki granata.. co kto lubi. Ramsay niczym nie dekorował
Śmietanę wlać do niedużego garnka, wsypać cukier, podgrzewać aż się rozpuści ciągle mieszając.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nadal ciągle mieszając.
Zdjąć garnek z gazu i wlać sok z 1 cytryny, taaaak.. nadal ciagle mieszając.
Całość powinna od razu zacząć gęstnieć. Spróbować i Ew. wlać sok z drugiej cytryny.
Lekko ostudzić
Przelać do szklanek / kieliszków / miseczek. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Mąż kazał napisać, że to proste jak budowa cepa. To piszę

Ostatnią edycję dokonał moderator: