kermidt @ 27 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=549768Sylwia, to bedzie zalezalo od mleka.
Tu na przyklad nie moglam kupic dobrego (smacznego) w proszku czy skondensowanego, ale tu maja krowy czerwone. Nie przypominam sobie, zebym gdzies holenderke widziala. A najlepsze czekolady mleczne sa z Alp na przyklad. Musi byc trawa delikatniejsza - mleko slodsze
Latem jak sa upaly to tutejsze krasule badyle wtryniaja i mleko sotrzejsze. Tak mysle.
Sprobuj innej firmy.
I jak dluzej stoi - jeszcze w lodowce to sie ten jogurt robi bardziej kwasny.dziękujęnastępnym razem spróbuję z innym mlekiem chociaż przyznam, że ten jogurcik już bardzo mi posmakowałRobie go nieprzerwanie w litrowym słoiku, kiedy się kończy dorabiam kolejnyWczoraj robiłam go chyba czwarty razJestem baaardzo wdzięczna za przepis
kermidt @ 15 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410660Z pasteryzowanego mleka produkty wychodza gorzkie.Dziwne, jak nie miałam dostępu do mleka prosto od krowy, to robiłam jogurt i z mleka pasteryzowanego i z UHT, udawał się zawsze i nigdy nie był gorzki.
dziunia @ 16 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1410814Dziwne, jak nie miałam dostępu do mleka prosto od krowy, to robiłam jogurt i z mleka pasteryzowanego i z UHT, udawał się zawsze i nigdy nie był gorzki.Jakoz i jaWlasciwie nigdy nie wyprodukowalam gorzkiego jogurtu
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia