hazo @ 6 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=831331Dzięki za przepis.
Kupiłam taką foremkę kilka lat temu w Lidlu i nie znalazłam przepisu na pieczone donuty. Wszędzie natrafiałam tylko na smażone w głębokim tłuszczu. Schowałam i zapomniałam o niej.
Ilona taką masz? Jeśli tak to ile mniej więcej ciasta w jedną dziurkę lałaś? Do jakiej wysokości?
Pokaż załącznik 39269Pamietam, ze kiedys tlumaczylam przepisy na donaty z blachy.
Znalazlam watek, moje tlumaczenie jest na drugiej stronie, a jeszcze inne sa na trzeciej.
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2138&hl=
Caritka @ 6 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=831398https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2138&hl=Czytałam też ale jakoś mnie opinie nie zachwyciły![]()
iwona44 @ 6 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=831495tylko mam pytanko jakie one są na drugi dzień ?,Nie wiemnie zostało nic na drugi dzień![]()
![]()
Jutro będę znowu robiła to zostaną (chyba) - w niedziele mogę napisać jakie są![]()
asieja @ 8 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=832287jak fajnie, że wpisałaś tutaj ten przepis na prawdziwe donutyNie wiem czy to są prawdziwez oryginałem też nie miałąm do czynienia.![]()
Ale u mnie tak schodzą, że piekłam już 5 razy mam 2 foremki już to szybko idzie![]()
Wczoraj u rodzicow piekłam z 2 porcji do pracy na dzisiaj, wiec fotek nie mam (jedynie z komorki ale nie bede wstawiać).
Mam z soboty
![]()
I wczoraj jeszcze wieczorem też u siebie piekłam (na wydanie)![]()
![]()
P.S. 1 u nas schodzą jak świeże bułeczki![]()
P.S. 2 foremki smaruje ręczniczkiem papierowym + margaryna (próbowałam juz pedzelkowac margaryną ale się przylepiały).
BeataSz @ 12 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=834282jakoś nie trafiłam jeszcze na tak dobry przepis żeby mi się chciało ją użyć więcej niż tylko 1 raz
Ja sobie przerwe zrobiłam w ich pieczeniu, bo już miałam dość![]()
Daj znać czy Ci smakowały.
Hazo napisz jak wychodzą z drożdżowego OK![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.