Drożdżówki z serem

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
sylwia18 @ 12 Sep 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=361426Alisiu jakie śliczne i zgrabne!
icon_smile.gif
Dziekuję Sylwio, właśnie w lodóweczce czeka kolejna porcja drożdżówek na jutrzejsze śniadanko
mniam.gif
mniam.gif

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Pozazdrościłam i zrobiłam dzisiaj.Rosną sobie na akwarium.Mam nadzieję, że wyjdą ok.Zrobiłam z serem białym,czekoladowym z Biedronki,nutellą,brzoskwiniami i gruszkami.

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Upieczone i w zasadzie pozarte.Stwierdzili,ze z nutellą najlepsze-moi faceci to z nutellą schabowe by jedli.Dla mnie z brzoskwinią były bdb.Dzięki za przepis
anbetung.gif

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Moje też już pożarte
lecker.gif
Moje dziewczątka zabrały do szkoły na drugie sniadanko, ich koleżanki nie wierzyły, że zostały upieczone w domowym piekarniku
icon_mrgreen.gif

Magg

Member
Wrz 20, 2006
4
0
0
a ja zrobiłam z tego przepisu rogaliki ze sliweczkam

po prostu rewelacja

a drozdzówki w zeszłym tygodniu wyszły mi tez boskie ale nie miały wyglądu reprezentatywnego... ;)

cos czuję ze przez to forum bede musiala na aerobik pojsc :D

Załączniki

• rogaliki.JPG
    rogaliki.JPG
    8.2 KB · Wyświetleń: 0

emzetka

Member
Sie 2, 2005
2,255
0
0
wczoraj zrobiłam drożdżówki - wyszło mi 13 sztuk, łatwo się je zawija wg sposobu podanego na początku

jednak pierwsza blaszka trochę mi się "spiekła"
ale i tak były pyszne
polecam

brunia

Member
Cze 14, 2006
30
0
0
upiekłam i ja , Beatko pyszne ,pyszne,pyszne
anbetung.gif
.Nie zawijałam tak jak pokazałaś ,bo nie zauważyłam
dontknow.gif
, ale na drugi raz, na trzeci,na czwarty, na piąty.............. zawinę i zrobię z serem , no normalnie mogłabym robić codziennie ,piękne, pachnące,tanie .Dzięki.A jestem jeszcze pod większym wrażeniem jak przeczytałam że jest to Twój autorski przepis.Gratuluję

Img_6082.jpg

Img_6086.jpg

a zapomniałam dodać ,że robiłam z jabłkiem i marmoladą z dzikiej róży

Załączniki

• Img_6082.jpg
    Img_6082.jpg
    33.8 KB · Wyświetleń: 3
  • Img_6086.jpg
    Img_6086.jpg
    45.5 KB · Wyświetleń: 3

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Uważaj, uważaj, bo od tych drożdżówek można się uzależnić
icon_mrgreen.gif
Od momentu odnalezienia tego forum drożdże w mojej lodówce muszą być obowiązkowo
icon_exclaim.gif
Pieczenie co najmniej raz w tygodniu, czasami częściej, w tym tych przepysznych drożdżóweczek
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Z zupelnie innej beczki :

czy z tego ciasta mozna strucle popelnic?

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Można ker, można. Ja do wszystkiego uzywam wlasnie tego ciasta, juz tak na pamiec znam te proporcje, ze nie chce mi sie do zadnych innych przepisow siegac. Strucle co prawda od jakiegos juz czasu robie tylko krucho-drozdzowego, ale wczesniej z tego drozdzowego robilam

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
2 dni temu zrobiłam właśnie z niego struclę, bo nie chciało mi sie lepić bułeczek, z nadzieniem do cynamonowych zawijańców. Nie bój nic Żaba, wyjdzie
icon_lol.gif

Juta24

Member
Wrz 27, 2006
105
0
0
mniam.gif
Ja dziś upiekłam drożdżówki zapach powalający później dodam zdjęcie.Poinformuję też o walorach smakowych.DZIĘKI ZA PRZEPIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Idę konsumować
mniam.gif

Juta24

Member
Wrz 27, 2006
105
0
0
Mi wyszło 10 drożdżówek i jeden warkocz.Smak powalający od dziś już nie kupuję tylko pieczę!!!

POLECAM SŁODKIE MIĘCIUTKIE tak jak radziłyście dałam blachę z wodą na spód piekarnika i spody super wyszły.Pozdrowionka
mniam.gif

A tu z bliska
mniam.gif

Szarlotka

Member
Paź 22, 2006
20
0
0
Witam,
kilka dni temu trafiłam na ten przepis i zaraz upiekłam buleczki. Wyszły pyszne. Kolejne będą z budyniem.
Jestesm w szoku ze robi się je wręcz błyskawicznie i chyba nie da się sknocić. Posmarowałam je białkiem żeby były błyszczące. Wyszło chyba 16 szt ale niektóre za duze.
M.in. po to sie zarejestrowałam aby napisać slowo pochwalne dla pomyslodwaczyni!
daumen.gif
daumen.gif
daumen.gif
To mój pierwszy post tutaj
wink.gif

Powiedzcie mi jeszcze, czy da się zrobic te bułki z nadzieniem (jakimś) ale zamknietym, tak jak pączki? Czy góra nie odejdzie od nadzienia, nie stworzy się dziura?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Dzisiaj je robię po raz n.....wymusza to na mnie rodzinka.Część zamrazam a potem wybieram i po godz gotowe do pałaszowania lub na szybko do mikrofali.Polecam.Murzynek,mufiny czekoladowe i te drozdzowki to pprzebój.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
witaj szarlotko!! Miło mi, że mó przepis zachęcił Cię do zarejestrowania się na naszym forum. Cieszę się, że smakowały Ci te bułeczki. Jak najbardziej można z tego ciasta zrobić drożdżówki bez dziurek, nadziewane jak pączki.
tu są jagodzianki z tego ciasta zrobione, jak widać nadzienie w środku jest:
1764.jpg

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Szarlotka @ 22 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=382171Witam,
kilka dni temu trafiłam na ten przepis i zaraz upiekłam buleczki. Wyszły pyszne. Kolejne będą z budyniem.
To mój pierwszy post tutaj
wink.gif
Witam serdecznie, mam nadzieje, ze nie znikniesz, bo mam pytanie
icon_wink.gif

jak sie robi z budyniem? jak sie robi z budyniem? jak sie robi z budyniem? jak sie robi z budyniem??!?!?!?!

choruje na taka bulke. W sklepie sa tylko z makiem albo serem, a takie to i ja moge zrobic

(moze powinnam napisac nawet ja
rofl.gif
)

Szarlotka

Member
Paź 22, 2006
20
0
0
kermidt @ 30 Oct 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=385952jak sie robi z budyniem??!?!?!
no właśnie wyjełam z piekarnika
icon_smile.gif

Dzis zrobiłam drugi raz z budyniem, nutellą i dżemem truskawkowym -wlasnym. Niektóre zrobilam takie pierożkowate- z nadzieniem w środku. I do ciasta dałam namoczone, osączone rodzynki
icon_smile.gif

A te budyniowe... budyń z torebki, tylko ciut mniej mleka. Wystudzić.
A wszytskie bułeczki smaruję równo białkiem, bo myślę sobie że jak sie ścina w cieple, to może choć troche powstrzymuje nadzienie przed wyplynięciem.
PB020545.JPG PB020546.JPG
Kolejnym razem zrobie z kawałkami owocow i jagodami.
A możecie mi podrzucić linka do tych jagodzianek Bajaderki?

Załączniki

• PB020545.JPG
    PB020545.JPG
    114.5 KB · Wyświetleń: 3
  • PB020546.JPG
    PB020546.JPG
    118 KB · Wyświetleń: 3

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy