Dziś wykorzystałam to ciasto, by zrobić drożdżowe z rodzynkami. Może trochę za mało słodkie, ale bardzo smaczne.
Johasiu, tu było napisać opinię:http://cincin.cc/index.php?showtopic=4248
słodycz ciasta można regulować dosypując sobie trozhę więcej cukru, ale mnie tyle wystarcza, bo zwykle daję słodką kruszonmkę na wierzch, albo więcej słodkich baklii do środka. A jeszcze czsem kromki takiego placka smaruję sobie masłem albo dżemem, na śniadanie to pycha jest
Ale mnie cieszy, że Wam smakują te drożdżowki, zwłaszcza, że to ciasto to ja sama opracowałam
27??????
Znowu za krótko je rosłam!!!!![]()
![]()
u mnie pierwsze rośnięcie trwało około 45 - 50 minut. Ciasto podwoiło swoją objętość, więc stwierdziłam, że ma dość.
Rozwałkowałam ciasto na stolnicy i wycinałam kółka takim największym przydasiem do pierogów. Ma średnicę jakieś 1,5 średnicy szklanki. Potem każdy kawałek lekko rozciągnęłam, zrobiłam nacięcia i dalej, jak w obrazkowej instrukcji Beaty.
Póki druga parta została zapleciona pierwsza już urosła i hyc ją do pieca.
Bułeczki były wielkości na jakieś 4 spore gryzy. Twaróg bardzo ładnie się trzymał, mimo, że po obu stronach bułeczek były otwory. Nic nie zaszkodziło to bułeczkom, a nawet dodao im uroku![]()
W pracy byli święcie przekonani, że zakupiłam je w cukierni, w Mercurym dokładnieBo tam właśnie mają takiej wielkości drożdżówki, 2,30 za sztukę![]()
![]()
Ja na pewno te bułeczki zrobię nie raz jeszcze!![]()
ewa
(...)
Johasiu, tu było napisać opinię: http://cincin.cc/index.php?showtopic=4248 (...)
Może i powinnam, ale robiąc je nie miałam przed nosem tamtego przepisu wydrukowanego, tylko ten, więc sama rozumiesz...![]()
![]()
![]()
Stoją i uśmiechają się do mnie
zjadłam, pyszne są i ciągnie mnie do nich jak magnesem. Naprawdę przez te wszystkie forumowe pyszności niedługo będę szersza niż dłuższa :twisted:
Al_inko tez sie nad tym zastanawiam jak zaczne znowu piec a jest juz tego troche na liscie , przytyje napewno![]()
![]()
![]()
kto to bedzie jadl chyba bede meza tuczyc albo bede sasiadom dawac bo oni nie pieczacy Ja uwielbiam wszystko co slodkie a te buleczki wygladaja super
jak dobrze ze do swiat nie pieke nic ufff![]()
![]()
![]()
one sa na pierwszym miejscu do zrobienie podoba mi sie sposob robienia ich mam nadzieje ze mi sie udadza![]()
![]()
przepraszam za zasmiecanie![]()
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.