Dwukolorowe ciasto bananowe

Martinka

Member
Mar 6, 2007
25
0
0
Pycha ciasteczko oraz świetny pomysł na wykorzystanie zbyd dojrzałych bananów.

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
O ja cię
icon_eek.gif
mniam.gif
Wyglada przepysznie....

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
i takie jest
bardzo mocno czekoladowe (zawsze daje najlepsze kakao)

ewena

Member
Paź 26, 2007
1,394
0
0
Upiekłam dzisiaj i to było moje pierwsze w życiu ciasto bananowe
icon_lol.gif
Wyszło świetne! Miałam co prawda mniejszą blaszkę(18 na 18) i w związku z tym wydłużałam czas pieczenia, otwierając co chwila(po 25-tej min) i sprawdzajac patyczkiem, dopiero po 50-tej(!) minucie patyczek był suchy.
Ani zakalec, ani za suche, za to pięknie sprężyste, wilgotne, pyszne! Dziekuję za przepis
icon_smile.gif

ban.jpg

Załączniki

• ban.jpg
    ban.jpg
    1,006.9 KB · Wyświetleń: 2

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
2
0
upiekłam
icon_mrgreen.gif
, wyjełam z formy ostygło i ........ już prawie nie ma ?????? pychota , nie wiem czy jeszcze dziś nie upiekę ponownie
icon_mrgreen.gif

mam jedno pytanie : czy mogę podwoić składniki >ale z nas żarłoki łakoci
icon_mrgreen.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
Upieczone,tylko u mnie piekło się dłużej jakieś 35 minut,ja do tego piekarnika już sił nie mam,ale niech tam ,co w środku jeszcze nie wiem bo gorące ale postaram się o zdjęcia oczywiście jak nie zapomnę kupić baterii bo już padły
icon_mrgreen.gif
.
Uwielbiam zapach bananów ,a właśnie taki mam w tej chwili w całym domu

ewena

Member
Paź 26, 2007
1,394
0
0
no niestety małe ono jest, mój małż to sobie połowę tego ciasta na talerzyk włożył(ostatnią połowę, dodam) i sam zjadł
baa.gif

Też mnie ostatnio nosi z pieczeniem i mam jeszcze banany i się zastanawiam czy zrobic powtórkę czy co innego wypróbować.

A z Twoim piekarnikiem, Iwona, chyba nie jest tak źle, ja na swój nie narzekam a to ciasto po 25 minutach było surowe, trzeba mu bylo 50
icon_wink.gif
Pobieżnie przeglądając przepisy na banananowe ciasta, zauważyłam, że czas pieczenia jest od 50 min do 1 godz.

Madzius

Member
Lip 21, 2009
210
0
0
Śpieszę donieść, że przepis nadal działa :))))

Robiłam, bardzo ładnie się prezentuje, a faktycznie roboty nie za dużo, no i jest pyszne. Dałam połowę cukru i było słodkie w sam raz. Pośrodku położyłam banany, bo nie lubię orzechów. Na pewno do powtórki, banany teraz po 2zł za kg, to sobie można porobić ciast i pojeść :)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy