Eklerki

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
zrobilam i zjadlam :mrgreen: :mrgreen: ;)
wspaniale wyszly
dziekuje za przepis

sylcia

Member
Paź 29, 2004
2,199
0
0
A dzisiaj znowu je robie z podwojnej porcji tym razem.
Jutro przyjezdza brat mojego meza z piatka dzieci,i siostra z jeszcze dwojka...maja spotkanie rodzinne.
Musze czyms zablysnac
icon_smile.gif

Bajaderki eklerki beda w sam raz
icon_smile.gif

Wrz 13, 2004
2,992
0
0
Właśnie upiekłam!
Robiłam takie mini eklerki ok. 4-5 cm, wyszło ok. 45 sztuk
Bardzo wyrosły i wyglądają super!
jutro będę przekładać kremem a pojutrze konsumować
icon_smile.gif

bajaderko, dziękuję za kolejny świetny przepis!

sylcia

Member
Paź 29, 2004
2,199
0
0
No i zapomnialam napisac...
Bajaderko Twoje eklerki zrobily prawdziwa furrore,wszystkim bardzo smakowaly...Goscie nie mogli uwierzyc,ze sama je zrobilam :lol:
Jeszcze raz dziekuje za wspanialy przepis :anbetung:

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Prosze bardzo sylciu :mrgreen:

Bardzo mi milo, ze tak wszystkim smakowaly :dance:

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Coś sknocilam Bajaderko że one nie chcialy mi sie odkleic od blachy i od papieru do pieczenia i w ogole odskrobac
przywarly na amen to co udalo mi sie oderwac smakowalo wysmienicie
Sprobuje dzisiaj drugi raz tylko nie wiem jak sobie z oderwaniem poradzic
Acha a krem zmrozilam i wyszly pyszne lody
icon_smile.gif

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
wlasnie pierwszy raz mi sie zdarzylo zeby nie mozna bylo odkleic od papieru ciasta
a ptysiaki byly dopieczone postukac mozna bylo w nie i nie opdaly
wlasciwy objaw prawda? zeskrobanie nozykiem uszkodzilo je i okruszki wszamalismy na sucho
icon_smile.gif
tak tez smakowalo
icon_smile.gif

bajaderka

Member
Wrz 14, 2004
4,063
3
0
Zachodze w glowe co moglo byc przyczyna, ze przywarly do blachy sylion, ale nic nie wymyslilam :dump:

Bardzo zagadkowe, bo ciasto ptysiowe raczej zachowuej sie tak Siostra pisze, ptysie same zjezdzaja z blachy - a na pewno byl to papier do pieczenia? ;)

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
jutro piekę nie ma przeproś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (i po cholerę ja tu głodna zaglądalam)

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
ja pewnie nie, ale moze ten gesty budyn da sie upiec w drozdzowce :dump: Przykre, ale smietana u mnie w ogole nie bywa.

Pamietam, jak kiedys zrobilysmy w domu eklerki. Mama, siostra i ja. Najlepsze historie takie gotowanie. Bywalo, ze lezalam na podlodze ze smiechu, a siostra ciagnac za reke ewakuowala z kuchni :mrgreen:
Przepis pochodzil z ksiazeczki "Taka kuchnia jakie czasy" i produkt koncowy byl niejadalny :mrgreen:

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Pyszności :lol: :lol: :lol: :lol: Znikają w mgnieniu oka :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja do masy budyniowej tuż przed dodaniem bitej śmietany dalam trochę rozpuszczonej żelatyny bo bałam się, że mi się rozpłynie masa - i była sztywna i mniamniuśna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
och zapomniałam, że Ata jest z USA a tam o Łaciatą to trudno :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy