_agniecha_
Member
- Cze 2, 2006
- 356
- 0
- 16
dorotus76 @ 11 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=465445A ja mam pytanko: co mozna uzyc zamiast śmietan-fixów?Mam w swoich zbiorach jeszcze jeden przepisik na to ciasto i tam własnie do śmietany dodaje się 2 łyżeczki żelatyny uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody zamiast śmietan-fixow. Wersji z żelatyną nie próbowałam, ale na pewno jest równie pyszne.
alisia @ 11 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=465554Mam w swoich zbiorach jeszcze jeden przepisik na to ciasto i tam własnie do śmietany dodaje się 2 łyżeczki żelatyny uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody zamiast śmietan-fixow. Wersji z żelatyną nie próbowałam, ale na pewno jest równie pyszne.Dzięki Alisiu![]()
Teraz to na pewno wypróbujemy![]()
Annaa @ 10 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=410176![]()
![]()
![]()
Cóż za późno wstałam po 7(o ile nie wcześniej) już nie było kawałka ciastarodzice bardzo chwalą![]()
![]()
łatwo się robi , chwile czasu zajmuje ale tak nie ma większego problemu, miałam ok 0,7 l śmietanki kremówki 30% było za dużoale trochę tu trochę tam i się zmieściła![]()
wierzch wedle sugestii autorki został potraktowany mleczną czekoladą
a boki posypką czekoladową![]()
![]()
polecam , brawa dla autorki![]()
![]()
![]()
piękne! a jakby biszkopty polukrować na biało albo żółto to będzie piękne ciasto wielkanocne. Zrobię na pewno, już drukuję przepis!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.