Fantastyczny cytrynowiec

_agniecha_

Member
Cze 2, 2006
356
0
16
I ja zrobiłam wersję z herbatnikami
mniam.gif
Pyszne !!
cvety.gif
 

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Rób rób, moim smakowało.....
 

tudik

Member
Paź 29, 2004
550
4
18
baardzo dobre, szczegolnie masa cytrynowa
cvety.gif
 

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
dorotus76 @ 11 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=465445A ja mam pytanko: co mozna uzyc zamiast śmietan-fixów?
Mam w swoich zbiorach jeszcze jeden przepisik na to ciasto i tam własnie do śmietany dodaje się 2 łyżeczki żelatyny uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody zamiast śmietan-fixow. Wersji z żelatyną nie próbowałam, ale na pewno jest równie pyszne.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dorotus76

Member
Lut 24, 2007
55
0
0
alisia @ 11 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=465554Mam w swoich zbiorach jeszcze jeden przepisik na to ciasto i tam własnie do śmietany dodaje się 2 łyżeczki żelatyny uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody zamiast śmietan-fixow. Wersji z żelatyną nie próbowałam, ale na pewno jest równie pyszne.
Dzięki Alisiu
icon_smile.gif

Teraz to na pewno wypróbujemy
icon_smile.gif
 

dorota_s1

Member
Mar 13, 2007
890
0
16
Annaa @ 10 Dec 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=410176
dscn47760001grubasqn4.jpg
dscn47670001grubasay6.jpg
dscn47810001grubasnr6.jpg


Cóż za późno wstałam po 7(o ile nie wcześniej) już nie było kawałka ciasta
icon_smile.gif
rodzice bardzo chwalą
fiesgrins.gif

łatwo się robi , chwile czasu zajmuje ale tak nie ma większego problemu, miałam ok 0,7 l śmietanki kremówki 30% było za dużo
icon_smile.gif
ale trochę tu trochę tam i się zmieściła :D wierzch wedle sugestii autorki został potraktowany mleczną czekoladą
icon_smile.gif
a boki posypką czekoladową
icon_smile.gif

polecam , brawa dla autorki
icon_smile.gif
anbetung.gif
fiesgrins.gif
mniam.gif
piękne! a jakby biszkopty polukrować na biało albo żółto to będzie piękne ciasto wielkanocne. Zrobię na pewno, już drukuję przepis!
dance.gif
 

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
zrobilam- "troche" nie trzymalam sie przepisu:
1. biszkopt: tylko z bialek
2.masa cytrynowa: mialam w domu 1 budyn 3-minutowy, wiec zrobillam budyn, osobno galaretke, razem to zmiksowalam dodajac do masla. Dodalam jeszcze sok z pol cytryny i nie dodalam jajek
3. mase smietankowa zrobilam z 1 smietanki kremowki i z 1 opakowaniem Qimiqu i bez zel-fixow

ciasto jest pyszne! lekkie i puszyste, bardzdiej delikatne od ptasiego mleczka
mniam.gif


DSCF0132.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
robie na jutro
icon_biggrin.gif
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
pyszota!!! delikatny, orzeźwiajacy mmmmmmm pyszny!!!
piekłam na biszkopcie z octm
icon_biggrin.gif
 

andy8

Member
Mar 15, 2007
79
0
0
trzkasienko właśnie ja się zastanawiałam jaki zrobić krem cytrynowy żeby nie dawać surowych jaj ,bo ja z surowymi ciast nie robię,czy ktoś próbował jeszcze zrobić bez jajek,trzkasienko czuy ciasto dobrze się kroi,nie rozwala się piękne zdjęcie zrobiłaś-pozdrawiam a i gratulacje dla autorki przepisu
wink.gif
-
 

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
gdybym nie dala tak duzo czekolady na polewe, to by sie dobrze kroilo
icon_wink.gif
bo czekolada stwardniala i przy krojeniu po prostu pekala...

te ciasto (w tej wersji, w ktorej ja zrobilam) z dnia na dzien bylo coraz lepsze- ostatnie kawalki rozplywaly sie w ustach.. na pewno je powtorze i to nie raz
icon_biggrin.gif
 

andy8

Member
Mar 15, 2007
79
0
0
trzkasienko dziękuję Ci bardzo za tak szybką odpowiedź-pozdrawiam
icon_lol.gif


dlaczego przy moim poście wyskakuje jakies ostrzezenie co to znaczy?
icon_rolleyes.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy