- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
0,5 kg mąki
2 jajka (zółtka oddzielnie od białek)
1/2 szk cukru
1/3 kostka margaryny stopionej i ostudzonej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
woda
Mąkę wymieszać z porszkiem do piecznie, żółtkami, cukrem, wodą i margaryna.Wody ma być tyle, żeby ciasto było gęste
Zmiksować to wszystko i dodać ubite białka.
Mi się sprawdza w 100%. Z tego przepisu robię już ok 3 lat i zawsze wychodzą chrupiące.
Podpowiem, że po upieczeniu wykładam na tą...kratkę z piekarnika czy tam jak to się nazywa Chodzi o to,żeby gofry odparowały
2 jajka (zółtka oddzielnie od białek)
1/2 szk cukru
1/3 kostka margaryny stopionej i ostudzonej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
woda
Mąkę wymieszać z porszkiem do piecznie, żółtkami, cukrem, wodą i margaryna.Wody ma być tyle, żeby ciasto było gęste

Mi się sprawdza w 100%. Z tego przepisu robię już ok 3 lat i zawsze wychodzą chrupiące.
Podpowiem, że po upieczeniu wykładam na tą...kratkę z piekarnika czy tam jak to się nazywa Chodzi o to,żeby gofry odparowały